De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Ervaringswijzer; inspiratie voor de psyche

Amsterdam, vrijdag 7 december 2012

Ontmoeten, samenwerken en leren op een leernetwerk. Doe mee en professionaliseer jezelf als ervaringswerker: Ervaringswijzer.nl, trefpunt voor en door mensen die psychisch kwetsbaar zijn.

Laat je inspireren, ontmoet anderen en ontdek interessante activiteiten in jouw buurt. Deel jouw ervaringen op het forum, via reacties of in de blogs. Meld je aan als lid en volg onze thema`s en recensies. Dan worden wij samen wijzer.

Zet jij je eigen ervaringen met psychische kwetsbaarheid in om anderen te helpen? Of wil je dat? Dan stuit je misschien op de volgende problemen:
- Je wilt van collega ervaringswerkers leren, maar kunt ze niet vinden
- Je vaardigheden worden door reguliere collega’s minder serieus genomen.
- Je hebt een opleiding ervaringsdeskundigheid gevolgd, maar de praktijk vraagt nieuwe vaardigheden.

Oplossing: het leernetwerk
Dit is een digitaal platform, vergelijkbaar met een online community. Mensen kunnen er met en van elkaar leren.

Je typt een vraag in. Bijvoorbeeld ‘hoe organiseer ik een leuke activiteit.’ Het systeem zoekt vervolgens naar informatie en deskundigen. Die worden gevonden op basis van steekwoorden en eerder ingevulde profielen. Zo ontstaat een leerknooppunt. Dit breidt zich steeds verder uit door discussie, onderzoek, webinars, trainingen enzovoorts. Zo ontstaan er vele knooppunten. Tussen die knooppunten kun je je eigen leerpad volgen, afhankelijk van wat je wilt leren.

Wat willen we?
Een leernetwerk kent vele diensten om het leren makkelijk te maken. Deze mogelijkheden moeten afgestemd worden op de gebruikers. Daarvoor willen wij het leernetwerk testen met zeventig deelnemers, voordat we het leernetwerk landelijk inzetten. We starten hiermee in januari 2013.

Interesse?
Wil je hier meer over weten? En eventueel meedoen aan het testen? Lees dan meer over het leernetwerk in ‘Over Ons’ bij ‘Ontwikkelen’. Je komt er via de link http://www.ervaringswijzer.nl/verhaal/vraag.php?hoofdvraag=49&cat=1&sub=11 Je vindt dan uitgebreide informatie over het project en hoe je mee kunt doen.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support