De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

7e Editie Amsterdamse Participatiemarkt

Amsterdam, dinsdag 27 november 2012

Het was weer een mooie, geanimeerde en informatieve Amsterdamse Participatiemarkt afgelopen donderdag 22 november in de Meervaart. De markt trok een kleine 1700 bezoekers die op zoek gingen naar activiteiten op het gebied van leren, werken en doen. Ruim zestig organisaties brachten vanuit 95 stands hun aanbod onder de aandacht. Bovendien konden bezoekers een keuze maken uit een gevarieerd workshopprogramma en deelnemen aan de conferentie “Op de omslag af”. Er was voor elk wat wils!

Twee acteurs van KAPOK verzorgden in de Rode Zaal tijdens de opening een theatrale omlijsting met sketches en liedjes over loslaten, verbinden en vertrouwen. Een zeer toepasselijke en creatieve introductie richting de conferentie die later in de zaal van start ging.

Hoogtepunt van de officiële opening was de lancering van de stedelijke digitale participatiekaart die met maar liefst 1500 activiteiten - verspreid over alle stadsdelen - terug te vinden is op jekuntmeer.nl. Wethouder Jesse Bos van stadsdeel Nieuw-West sprak de hoop uit dat heel veel mensen gebruik gaan maken van de website en iets vinden waarmee ze aan de slag kunnen. Wethouder Hetty Welschen van stadsdeel West toonde zich erg enthousiast over de naam van de website. “Ik hoop dat ‘Je kunt meer’ een begrip wordt in Amsterdam.” Aansluitend wist een knap gemaakt en kernachtig filmpje de hele zaal te overtuigen van het belang van ‘Je kunt meer’!  

Stands en workshops
Daarna barstte de markt in alle hevigheid los. ‘Wat een gaaf aanbod! Wat een goede sfeer!’ waren veelgehoorde kreten. Ook de standhouders waren tevreden. Een medewerker van De Waterheuvel: “Het was weer top vandaag! Ik geef de Participatiemarkt een dikke 9!” En iemand van Streetcornerwork: “Er stonden weer continue mensen aan onze stand. We hebben dozen vol met PR materiaal uitgedeeld. Daarmee bereiken we niet alleen klanten maar ook andere organisaties. Het is een heel goed netwerkmoment waarbij we veel mensen uit andere stands spreken met wie we raakvlakken hebben.” En natuurlijk was er volop belangstelling voor de workshops. Zo konden mensen een filmpje van zichzelf laten maken door de multimediagroep van Cordaan of bij Rambler aan de slag met een stijlbord voor een ontwerp in hun wintercollectie. Wie de winnaar is wordt 15 december bekendgemaakt.  

Niet Normaal Lekker Restaurantdagen
Dit jaar werden de vertrouwde kookworkshops ingewisseld voor de aftrap van de Niet Normaal Lekker Restaurantdagen. Klokslag 13.00 uur werd een lange, prachtig gedekte tafel even het absolute middelpunt van de markt. Dertig gasten schoven aan om zich te laten verrassen door een hoogwaardige 3-gangen lunch bereid door meester kok Ben van Beurten samen met enkele sociale horecaondernemingen. Het gemêleerde gezelschap bracht als eerste een toast uit op de vier bijzondere restaurantdagen en raakte vervolgens levendig met elkaar in gesprek.  

Op de omslag af
In samenwerking met Erop Af!, de Hogeschool van Amsterdam en HVO-Querido organiseerde De Omslag de conferentie ‘Op de omslag af’ over loslaten, vertrouwen en verbinden. De conferentie had als centrale thema’s samensturing en samenredzaamheid en werd gevuld met inspirerende voorbeelden uit het land, vraagstukken uit de Amsterdamse praktijk en een aantal workshops over onder andere Burgerkracht, Netwerkversterking, De kunst van het oversteken, Sociaal Ondernemen en Inclusie in wijkteams. Ruim 200 deelnemers discussieerden mee over hoe je het beste uit elkaar kunt halen en mensen zoveel mogelijk vanuit hun eigen kracht kunnen werken.  

Nog een paar cijfers
Er gingen meer dan 2000 broodjes over de toonbank die gesponsord waren door Kwekerij Osdorp. Honderden liters kraanwater werden gedronken uit duurzame karaffen van KRNWTR. En Roads vervoerde afgelopen donderdag 250 bezoekers van en naar hun plaats van bestemming.  

De Amsterdamse Participatiemarkt 2012 werd mede mogelijk gemaakt door Dienst Wonen, Zorg en Samenleven, stadsdelen West, Nieuw West, Oost en Centrum, Dienst Werk en Inkomen, Agis Zorgverzekeringen, De Regenboog Groep en participanten van De Omslag. 

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support