De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Maak een nieuwe vriendenkring

Amsterdam, vrijdag 28 december 2012

Sommige mensen maken gemakkelijk nieuwe vrienden. Anderen hebben daar soms wat meer moeite mee. Zoals jongeren met een lichamelijke of verstandelijke beperking, zij vinden het vaak moeilijk om nieuwe contacten op te doen. Daarom is het project Vriendenkring gestart. Vriendenkring brengt jongeren met dezelfde interesses bij elkaar en stimuleert hen samen leuke dingen te doen.

Voor vrijwilligers zijn de Vriendenkringen een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen én te ervaren dat jongeren met een beperking goed gezelschap zijn. Vrijwilligers krijgen zelf ook ondersteuning in de vorm van trainingen en het uitwisselen van ervaringen met anderen. Half januari starten de kennismakingsgesprekken, eind februari is de eerste bijeenkomst. Iedereen kan zich aanmelden.

Op basis van achtergrond en persoonlijke interesses, word je uitgenodigd voor een eerste bijeenkomst. Op deze bijeenkomst maken de jongeren kennis met elkaar en kijken ze of er een klik is. Als dat het geval is, wordt een vriendengroepje gevormd. Onder begeleiding van een vrijwilliger leert de Vriendenkring samen activiteiten kiezen en organiseren. Als de jongeren helemaal zelfstandig als groep kunnen functioneren, neemt de vrijwilliger afscheid.

Meedoen?
Heb jij een verstandelijke of lichamelijke beperking en mee wil je ook meedoen? Je kunt je aanmelden bij Kim Oostveen van stichting IJsterk, tel.            06 4358 5307 of e-mail centrum@vriendenkringenamsterdam.nl. Ook mensen die als vrijwilliger de groepen willen begeleiden zijn van harte welkom en kunnen zich bij Kim Oostveen aanmelden.

Kijk voor meer informatie op http://www.vriendenkringenamsterdam.nl/, Facebook of bekijk een filmpje op You Tube.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support