De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Amsterdamse Wegwijzer aangepast sporten

Amsterdam, woensdag 20 juni 2012

De gemeente Amsterdam heeft een nieuwe Amsterdamse Wegwijzer aangepast sporten uitgebracht.

De Wegwijzer aangepast sporten geeft een overzicht van het sportaanbod in Amsterdam, geschikt voor mensen met een chronische ziekte, een lichamelijke, verstandelijke of zintuiglijke handicap en voor mensen met overgewicht en/of diabetes. Het sportaanbod in de Wegwijzer is gerangschikt op sport- en beweegactiviteit, handicap en op stadsdeel.

Overgewicht en diabetes
Nieuw in deze gids is het sport- en beweegaanbod voor mensen met overgewicht en/of diabetes. U herkent dit aanbod aan het blauwe icoontje voor overgewicht en diabetes. De organisaties die dit blauwe icoontje voeren, zijn gekwalificeerd om mensen met overgewicht te begeleiden bij het bewegen.  

Waarom een Wegwijzer aangepast sporten?
Sport en bewegen heeft positieve effecten op de kwaliteit van leven, de gezondheid, het algemene welzijn en bevordert de sociale contacten. Maar voor mensen met een beperking of handicap blijkt het niet altijd eenvoudig om het juiste sport- en beweegaanbod te vinden. Deze Wegwijzer helpt daarbij. Wij hopen dan ook dat u deze gids in uw stadsdeel onder de aandacht wilt brengen via de stadsdeelkrant en de site van het stadsdeel.  

Actueel aanbod op site
Vanaf eind mei is het actuele aanbod van de Wegwijzer ook te vinden via de sportsite van de gemeente Amsterdam: www.amsterdam.nl/sport en via www.jekuntmeer.nl   

Aanvragen exemplaar van de Wegwijzer
De Wegwijzer aangepast sporten is te vinden bij de stadsdeelbalies, openbare bibliotheken, huisartsen, fysiotherapeuten en sportorganisaties.

U kunt kosteloos een exemplaar van de ‘Wegwijzer aangepast sporten’ aanvragen. U kunt dit doen door een e-mail te sturen naar: sportservice@dmo.amsterdam.nl. Voor overige vragen en/of opmerkingen kunt u contact opnemen met Harry Visser, telefoonnummer: 020 251 8209.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support