De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Lancering webservicepunt Taalwerkt.nl

Amsterdam, maandag 3 september 2012

Stichting Lezen & Schrijven en de Stichting van de Arbeid lanceren op maandag 3 september www.taalwerkt.nl, een website met informatie en concrete handreikingen voor werkgevers en werknemers over de aanpak van laaggeletterdheid. De lancering vindt plaats in de Week van de Alfabetisering (3 tot 9 september).

Taalwerkt.nl is bestemd voor werkgevers die informatie zoeken over (de aanpak van) laaggeletterdheid en voor werknemers die zelf moeite hebben met lezen en schrijven of een collega kennen die dat heeft. 

Vanaf maandagochtend 3 september 10.00 uur is er op www.taalwerkt.nl een lanceringsfilmpje te zien waarin Prinses Laurentien (voorzitter Stichting Lezen & Schrijven), Bernard Wientjes (voorzitter VNO-NCW) en Ton Heerts (voorzitter FNV In Beweging) aan het woord komen.

Eén loket
Naast werkgevers en werknemers kunnen ook brancheorganisaties, vakbonden, medezeggenschapsorganen en Opleidings- en Ontwikkelingsfondsen op de website terecht om de benodigde informatie te vinden. Het aanpakken en verminderen van laaggeletterdheid op de werkvloer levert voordeel op voor werknemer én werkgever.  

Meedoen
Een gebrekkige beheersing van lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden is een probleem. Zonder deze basisvaardigheden is functioneren in de huidige samenleving beperkt mogelijk. Het kunnen lezen van instructies en veiligheidsvoorschriften bijvoorbeeld is van essentieel belang voor de veiligheid op de werkvloer. Lees- en schrijfvaardigheden dragen bij aan de persoonlijke ontwikkeling en aan verhoging van duurzame participatie van deze groep zowel op de arbeidsmarkt als in de maatschappij.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support