De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Samen Indische Buurtfestival

Amsterdam, donderdag 21 juni 2012

Musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPho) verzorgen het openingsconcert op het Samen Indische Buurtfestival, samen met de drumband De Kids van Oost.

Het jaarlijkse drukbezochte festival, op zaterdag 23 juni 2012 van 14.30 tot 19.00 uur, staat weer bol van muziek, sport en activiteiten. De locatie is dit jaar het Javaplein en omgeving.

Muziek en dans
Na de zomer verhuist het NedPho naar de Majellakerk (Ambonplein), maar nu al zijn ensembles van het orkest actief in hun nieuwe buurt. Op het festival spelen ze een swingend programma met muziek van onder meer George Gershwin en Duke Ellington. Verder zijn er op twee podia muzikale- en dansoptredens van de Kids van Oost, papa Soulie, het Pneumatisch Danstrio, Son 5 en van 1000 stemmen in Carré.

Sport en spel
Bezoekers kunnen sieraden en mozaïeken maken of een massage krijgen. Op de markt kunnen bezoekers bij het Repair Café onder vakkundige begeleiding kapotte spullen repareren. Dit jaar is er veel sport en spel. Zoals sumoworstelen, kickboxen, zumba, aquaswing, ratten & raven en schaken. Even verderop voetballen kinderen om de Javacup, het jaarlijkse straatvoetbaltoernooi in de Javastraat voor de kleine voetbalhelden uit de buurt.

Verkiezing beste buurtplan
De oproep aan bewoners om buurtplannen in te dienen heeft geleid tot veertig plannen. Alle indieners presenteren hun plan op de markt. De plannen variëren van tuinen aanleggen en speelgoed uitlenen tot modeshows organiseren en bijles geven. Een burgerjury bepaalt op basis van criteria welke plannen uitgevoerd mogen worden. Bezoekers van het festival kunnen stemmen op het beste buurtplan. Om 18.30 uur reiken stadsdeelwethouder wijkaanpak Nevin Özütok en Larry Bath, directeur bij de Alliantie, de prijzen uit. Ook wordt dan de Javacup aan het winnende voetbalteam uitgereikt.

Samen Indische Buurt
Al tien jaar investeren het stadsdeel en de corporaties Ymere, Eigen Haard en Alliantie onder de noemer ‘Samen Indische Buurt` in deze buurt. De leefbaarheid is er in al die jaren flink op vooruitgegaan. In deze tijd van bezuinigingen blijven de partners investeren in de buurt, waarbij de positie van bewoners centraal staat. Dit festival, dat mede is gefinancierd door de partners van Samen Indische Buurt, is daar een voorbeeld van. De stichting Indische Buurt in Bloei organiseert het festival, samen met bewoners. Hun ideaal? "We willen mensen samen brengen en verbinden, en verbeelding, lef en bravoure terugbrengen in het leven van iedereen. Zodat de Indische buurt een buurt is waar we samen trots op kunnen zijn!"

Meer informatie op http://www.sibf.nl

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support