De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Winterstalling voor buitenplanten van bewoners

Amsterdam, vrijdag 30 november 2012

Heeft u een grote buitenplant in een pot, een zogeheten kuipplant of oranjerieplant, die niet goed tegen vorst kan? U kunt deze laten overwinteren in de kas bij de schoolwerktuinen in Park Frankendael, tegen een kleine vergoeding. Er is plaats voor circa 50 planten.

In Park Frankendael heeft stadsdeel Oost een aantal schoolwerktuinen. Daar is ook een kleine kas waarin planten en gewassen worden gekweekt voor de schoolwerktuinen. In de winter is er voor de schoolwerktuinen minder te doen, waardoor er ruimte over is in de kas. Bij wijze van proef wil het stadsdeel deze ruimte nu aanbieden aan bewoners van stadsdeel Oost, om hun kuip- of oranjerieplanten te laten overwinteren. In de kas staan de planten vorstvrij, zodat ze in het voorjaar snel weer tot bloei kunnen komen.

Vergoeding
Voor de stalling en de verzorging van de planten vraagt het stadsdeel een vergoeding. De hoogte daarvan is afhankelijk van de doorsnede van de plant.

Tarieven
Overwinteringsprijs (inclusief BTW)
Diameter
0 - 50 cm € 17,50
50 - 80 cm € 26,95
80 - 100 cm € 37,5
100 - 150 cm € 68,50
> 150 cm € 92,50

Voorwaarden
Kijk hier voor de voorwaarden voor het laten overwinteren van kuipplanten in de kas bij de schooltuinen.

Interesse?
De planten kunnen worden gebracht op woensdag 21 november en woensdag 28 november tussen 13.00 en 16.00 uur, of daarna op afspraak (stuur dan een mail aan schooltuin@hcvinktuin.nl). Neem wel een legitimatiebewijs mee. De kas ligt op het terrein van de schooltuin H.C. Vink aan de Nobelweg 31.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support