De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Samen leven

Amsterdam, vrijdag 10 februari 2012

“Als je thuis blijft dan word je eenzaam, dan blijf je altijd alleen.” Het boekje `Samen leven: meedoen met een verstandelijke beperking`werd uitgebracht door en voor mensen met een verstandelijke beperking.

Het boekje gaat over meedoen in de samenleving. Meedoen door werk, hobby’s of het ontmoeten van vrienden. Maar bijvoorbeeld ook door wonen in een wijk.   

Voor een onderzoek van het NIVEL (Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg) hebben mensen met een verstandelijke beperking verteld hoe ze meedoen in de samenleving. Wat hun wensen zijn. Wat ze nodig hebben. Het boekje is gebaseerd op dit onderzoek. Het biedt voorbeelden en uitspraken van mensen met een verstandelijke beperking over dit onderwerp. Het laat zien hoe mensen meedoen en is speciaal geschreven voor mensen met een verstandelijke beperking. Om zelf te lezen of te laten zien aan anderen. 

Panel Samen Leven

Het boekje komt voort uit onderzoek binnen het Panel Samen leven. Dit panel bestaat uit meer dan 600 mensen met een lichte of matige verstandelijke beperking en ruim 400 familieleden (ouders, broer, zus) en soms een goede vriend of een begeleider van de wooninstelling.   

Meer informatie
Het boekje kunt u downloaden in PDF: Samen leven: meedoen met een verstandelijke beperking.

Voor een overzicht van participatie activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking die te vinden zijn via amsterdam.jekuntmeer.nl, klik hier. Wilt u gerichter zoeken dan kunt u middels de button `Aanpassen` de zoekopdracht verfijnen.

Meer informatie over Nivel leest u via de website www.nivel.nl.


Bron bericht en foto: website Nivel

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support