De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

15 januari: kijkje in de keuken van wCTA

Amsterdam, donderdag 5 januari 2012

We nodigen je van harte uit voor onze aftrap van het nieuwe jaar: een inspirerende kijk in de keuken van de werkplaats Community Theatre Amsterdam (wCTA). Het belooft een rijke middag te worden: we vertonen de dvd’s van onze producties Honderd! en Waterkant op groot scherm.

Artistiek leider Mariëtte Wildeboer vertelt over het ontstaan van deze twee wCTA-producties waarin ouderen centraal staan. Hoe komen we aan de mensen en hun verhalen? Hoe worden interviews tot teksten verwerkt, hoe werken we daarna met de deelnemers, zoals de negentigplussers van Waterkant? Hoe kiezen we een vorm voor hun verhalen? 

Honderd! bestaat uit persoonlijke verhalen vermengd met filmfragmenten. Drie mannen met een lange staat van dienst vertellen over hun motieven om zich in te zetten voor de Westerparkse gemeenschap. De hommage aan deze mannen roept de vraag op: ‘Hoe willen wij in Amsterdam verder met onze buurten?’

Vier bewoners van verzorgingshuis De Werf leverden hun verhalen voor Waterkant. Die werden verwerkt tot een audiovisuele theaterwandeling en een eenakter.

Na afloop drinken we graag met jullie een glas. 

We hopen ook in 2012 met onze wCTA-producties te kunnen bijdragen aan een samenleving waarin mensen naar elkaars verhalen willen luisteren! 

Datum: zondag 15 januari 2012
Tijd: 15.00 uur

Theater De Ruimte
Cliffordstraat 38

Reserveren:
T. 020 488 10 10
E. wcta@muzenis.nl 

Kosten: vrijwillige bijdrage

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support