De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Amsterdam Roots Festival 2012

Amsterdam, maandag 2 juli 2012

Het Amsterdam Roots Festival bestaat 15 jaar. Reden voor een groots feest. In dit jubileumjaar een selectie van meer dan 40 grensverleggende cross-overs uit de hele wereld.

Roots Indoor vindt plaats op 5, 6 en 7 juli in de Amsterdamse concertzalen de Melkweg, Paradiso, Bimhuis en het Muziekgebouw aan ’t IJ met een line up van vele internationale artiesten.
Op zondag 8 juli sluit Roots af in het Oosterpark met het gratis openluchtfestival de Alliantie Roots Open Air. 

Roots Indoor
Zo is er Portugese fado van Ana Moura, oriëntaalse jazz & world van de Libanese trompettist Ibrahim Maalouf, hip hop van Chiddy Bang, film uit Libanon tijdens Roots in Beeld, Zuid-Amerikaanse cumbia van Celso Piña en cubatón, een pittige mix van de reggaeton en Cubaanse percussie, van Gente de Zona.

Op zondag 8 juli sluit Roots af in het Oosterpark met het gratis openluchtfestival de Alliantie Roots Open Air. Daar staan jonge vernieuwende nationale en internationale artiesten en aanstormende talenten dwars door elkaar geprogrammeerd.

In het kader van het jubileum pakken we uit met de naar Roots teruggekeerde topacts uit eerdere jaren Danyel Waro (swingende percussie van Réunion) en de levende legende van de Angolese muziek Bonga. Andere al bevestigde namen zijn het combo JuJu met Justin Adams en Juldeh Camara (blues meets Sahara), de Congoleze rapper met de vintage touch Baloji en de Colombiaanse feestgangers van Systema Solar.

En natuurlijk is er de Roots Bazaar. Op deze wereldmarkt met meer dan 125 kramen is er voor ieder wat wils: laat je nagels doen, shop till’ you drop, eet je buik rond met gerechten uit de wereldkeuken en dans het er weer af bij één van de vele dansworkshops.Klik voor meer programma hier.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support