De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet !

Amsterdam, donderdag 21 juni 2012

Leerlingen van groep 7 van de Brede School De Zeeheld fotografeerden buurtbewoners op hun lievelingsplek in de buurt. De foto`s zijn bewerkt en daar is een tentoonstelling van gemaakt die van 22 juni tot 17 september te zien is in de Kunsttraject-etalages in de Zeeheldenbuurt, Amsterdam. Op 22 juni is er een feestelijke rondleiding. Iedereen is daarbij welkom.

In de Kunsttrajectetalages in de Zeeheldenbuurt zijn zes grote foto`s te zien. Joshua, Sheik, Abdullah, Ayten,  Asija, Allbrigth, Yasmina, Vega, Lakisha, Priscilla, Btissam, Nawal,  Riham; de kinderen van groep 7 van Brede School De Zeeheld, zijn de kunstenaars.

Michal Butink en Lizette Mataheru van Beeldmakers zijn in de klas begonnen met een gesprek over kunst en een bezoek van kunstenaar Elspeth Diederix. Geïnspireerd door haar foto`s zijn de kinderen de buurt in gegaan om hun eigen kunstwerken te maken. Zes buurtbewoners zijn gefotografeerd op hun lievelingsplek in de buurt. Door de ingrepen in de werkelijkheid, die de kinderen bedacht hebben, zijn het bijzondere portretten geworden.

Feestelijke rondleiding op vrijdag  22 juni, 15.30 uur; verzamelen bij deKunsttafel op het Zoutkeetsplein. De kinderen zullen samen met de buurtbewoners hun kunstwerken onthullen en meer vertellen over dit project.

De Kunsttraject-etalages zijn in de Dirk Hartoghstraat 41 en 45,Van Heemskerckstraat 42 en 46,en Roggeveenstraat 109 en 165.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support