De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Vrijwilligersacademie Amsterdam start vernieuwend initiatief met BE- en E-coaching

Amsterdam, woensdag 27 juni 2012

Veel vrijwilligersorganisaties op zoek zijn naar mensen die als maatje, coach of begeleider van start willen. Maar hoe weet je nu welk vrijwilligerswerk bij je past? De Vrijwilligersacademie Amsterdam geeft hier gratis, persoonlijk en vrijblijvend antwoord op via BE- coaching en E- coaching. 

Vanaf nu kan iedereen de oriëntatietraining vrijblijvend via internet doorlopen en snel en gedegen duidelijk krijgen welk vrijwilligerswerk bij hem of haar past. E-coaching is een simpele digitale orientatietraining, waarbij geïnteresseerden een aantal stappen doorlopen. 

Hiermee wordt vervolgens een match gezocht wordt tussen de motivatie, wensen en ideeën van de potentiële vrijwilliger en de mogelijkheden van partnerorganisaties waarbij ze vervolgens aan de slag gaan. Wat vind je leuk, wat wil je leren, waarom wil je er überhaupt aan beginnen? Vragen die allemaal tijdens de oriëntatietraining voorbij komen en waarbij de antwoorden richting geven en teleurstellingen voorkomen. Want vrijwilligerswerk moet vooral ook energie geven!
De ‘oude’ vertrouwde oriëntatiebijeenkomsten die de Vrijwilligersacademie live geeft, blijven uiteraard ook gewoon bestaan. Om mensen te helpen kiezen kunnen ze ook gebruik maken van een live coach. Dit heet vanaf nu BE-coaching.

‘BE’ van aanwezig zijn, mensen ontmoeten, persoonlijk contact met de coach.
‘E’ van digitaal en makkelijk in te passen in een druk schema en contact met de coach via e-mail.
Beide coachingstrajecten zijn gratis en vrijblijvend.   

BE- en E-learning “Het hart van onze organisatie draait om de trainingen die we geven,” vervolgt Karin. Wij vinden het namelijk erg belangrijk dat de vrijwilligers goed weten wat ze wel of niet kunnen doen, voorbereid zijn op situaties, nee leren zeggen, etcetera. Bij onze aangesloten partnerorganisaties krijgen vrijwilligers de kans zichzelf te ontwikkelen, onder andere door het gratis volgen van onze professionele trainingen. Door de basistraining en vervolgtrainingen weet je wat je kan en moet doen. Door verdieping krijg je de kans om verder te leren over de onderwerpen die je interesseren. Ook hier hebben we het BE- en E-systeem in het leven geroepen.

BE-learning trainingen volg je live, in een groep en in direct contact met de docent.
E-learning gaat straks via een trainingsmodule op internet, op de tijd die de vrijwilliger het beste schikt. Contact met de docent verloopt via mail of chat.  

Digitale quiz
De Vrijwilligersacademie is heel blij met alle digitale ontwikkelingen en zien hierin de toekomst. En zijn druk bezig om de vrijwilligers van partnerorganisaties en potentiele vrijwilligers te ondersteunen en bereiken. Voor iedereen die dit leest en graag ‘iets met mensen’ wil doen maar nog niet zo goed weet wat, hebben we als eerste stap een quiz ontwikkeld…  test je kennis over vrijwilligerswerk. Benieuwd? Ga naar http://vrijwilligersacademie.net/nl/quiz.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support