De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Start project ‘KRINGEN VOOR IEDEREEN!’

Amsterdam, woensdag 25 juli 2012

In Amsterdam start het project ‘Kringen voor Iedereen!’. Dit project is geïnspireerd door het  project ‘Vriendenkringen’, dat sinds 2011 jongeren (van 15-25 jaar) met een beperking ondersteunt in het maken van vriendenschappen.

Iedereen heeft behoefte aan vrienden. En de één heeft er echter meer moeite mee om nieuwe vriendschappen aan te gaan dan de ander. Daarom zijn er de Kringen. ‘Kringen voor Iedereen’ is een makkelijke manier om nieuwe mensen te leren kennen en nieuwe vriendschappen aan te gaan. Kringen zijn er voor iedereen!

Bij ‘Kringen voor Iedereen!’ kunnen ook andere leeftijdsgroepen met een beperking vrienden maken: 1. Tieners van 12 – 16 jaar met een psychische, verstandelijke en/of lichamelijke beperking
2. Volwassenen van ca 30 – 55 jaar met een psychische, verstandelijke en/of lichamelijke beperking
3. Senioren van 55 jaar en ouder
4. Mantelzorgers met behoefte aan een gezellig uitje of voor het uitwisselen van ervaringen en informatie 5. (ex-)Verslaafden.

De kringen worden gevormd op basis van de voorkeur van de deelnemers zelf. Een 1e matching vindt plaats in een Kringlink-bijeenkomst met de mensen uit een vergelijkbare doelgroep en gezamenlijke interesses. Als daar een ‘klik’ is, vormen zij Kringen. In deze groepjes gaan zij gezellige dingen met elkaar doen.

Wat en wanneer? Dat bepalen de deelnemers met elkaar. Voor elke doelgroep wordt apart een Kring georganiseerd. Elke kring wordt ondersteund door een vrijwillige begeleider.  

Vrijwilligers
‘Kringen voor Iedereen!’ kan niet zonder vrijwilligers! Vrijwilligers helpen bijvoorbeeld ook mee met het organiseren van de Kringlink-bijeenkomsten. Het is de bedoeling dat de leden van de kring zoveel mogelijk zelf doen, maar soms hebben ze daar wat hulp bij nodig. Als vrijwilliger heb je een belangrijke rol als ondersteuner van een kring; je helpt ze op weg naar zelfstandigheid. Kringen voor Iedereen! is voor vrijwilligers een bijzondere manier om nieuwe mensen te leren kennen. Om te ervaren dat mensen met een beperking leuk gezelschap zijn.  

Informatie & aanmelden van deelnemers en vrijwilligers Kringen voor Iedereen:   
Website: www.kringenvooriedereen.nl o   
Tel: 020 412 5010 (Moerselien Saboerali, Uitvoeringsorganisatie OSA)

Email: kringen@osa-amsterdam.nl

Voorlichtingsfilmpje van Vriendenkringen:  http://www.youtube.com/watch?v=1iTpMOZ-kig.      

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support