De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Kerstfeest op de Dam

Amsterdam, woensdag 12 december 2012

Een gezellige kerstsfeer, een volgepakte Dam, het kerstverhaal en BN`ers die bekende kerstliederen ten gehore brengen. Na het succes van vorig jaar komt de EO vrijdag 14 december opnieuw met dit unieke en gezellige evenement. Op een eigentijdse manier komt het kerstverhaal door muziek en vertelling tot leven. Daarbij staat omzien naar de samenleving centraal. De BN`ers bezoeken ieder een project van het Leger des Heils. Dit levert bijzondere en indrukwekkende ontmoetingen op waar de BN`ers over zingen in een zelfgekozen lied.

Op een gewone vrijdagavond in Amsterdam maakt de EO opnames voor een bijzonder televisieprogramma: Kerstfeest op de Dam. En u kunt daar bij zijn!

Artiesten:
De artiesten van dit jaar zijn volkszanger Frans Duijts, zangeres Do, Los Angeles the Voices en zangeres Berget Lewis.

Zij brengen het kerstverhaal op unieke wijze tot leven door klassieke en moderne kerstliederen af te wisselen met populaire liederen die passen bij het kerstverhaal. Solo’s en bijzondere combinaties passeren de revue. Twee koren, een orkest en het publiek ondersteunen de artiesten daarbij.

Tussen de optredens door lezen bekende Amsterdammers uit de bijbel in gewone taal het kerstverhaal voor. Daarmee verbinden zij de liederen en maken het eeuwenoude kerstverhaal toegankelijk voor een breed publiek.

Persoonlijk lied
Toch is Kerstfeest op de Dam niet alleen een muziekspektakel vanaf het podium. De artiesten bezoeken ook de minder populaire plekken van Amsterdam. Elke artiest bezoekt namelijk een project van het Leger des Heils en deelt tijdens het evenement zijn of haar ervaring met een verslag en een persoonlijk lied.

Evenement en opname:
Op vrijdagavond 14 december wordt de tv-uitzending vanaf 19.30 uur opgenomen op de Dam in Amsterdam. De toegang tot dit bijzondere kerstconcert is gratis.

Evenement en tv-uitzending
Kerstfeest op de Dam is vrijdagavond 21 december om 21.30 uur bij de EO te zien op Nederland 1. Bert van Leeuwen presenteert het 85 minuten durende kerstprogramma.

Verdere informatie over Kerstfeest op de Dam is te vinden op www.eo.nl/kerst.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support