De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Artifriends: creatief sociaal netwerk

Amsterdam, vrijdag 30 maart 2012

Wil je wel eens laten zien wat je maakt? In contact komen met andere kunstenaars? Artifriends.nl is een creatief platform en inspiratiebron voor iedereen met ervaring of affiniteit met psychiatrie. Maak een profiel aan en wordt een Artifriend.

Wat kan er allemaal met Artifriends?
Artifriends is niks meer of minder dan een creatief sociaal netwerk. Iedereen kan zich aanmelden als lid, kijken naar wat de leden voor creatieve uitingen op de site zetten, en erop reageren. Dat kunnen bijdragen zijn in de vorm van foto’s, filmpjes, muziek en teksten. Artifriendsleden  kunnen ook suggesties doen voor dingen die er te doen zijn op het gebied van kunst, en andere leden uitnodigen voor speciale evenementen. Het is geheel vrijblijvend.  

Hoe word je Artifriends lid?

Het is heel eenvoudig; als je een computer tot je beschikking hebt met toegang tot internet, is er alleen een email-adres nodig. Je meldt je aan met een email-adres en bedenkt een eigen naam; die hoeft niet te lijken op je echte naam. Er staat duidelijk op de website dat Artifriends voor mensen is met ervaring of affiniteit met de psychiatrie. Lid worden van Artifriends is gratis. Iedereen kan zich aanmelden, ook vrienden en familieleden of mensen die interesse hebben in wat je maakt.  

Wat kun je met Artifriends?

Het doel is dat de Artifriends onderling hun contacten gaan zoeken, maatjes tegenkomen met dezelfde interesses, en heel belangrijk: vooral een podium vinden voor het publiceren van de eigen creatieve uitingen, reacties krijgen van anderen. Ook de agenda: kennis hebben van wat er te doen is, waar leden elkaar kunnen ontmoeten. Artifriends gaat via internet dus is er geen sluitingstijd; de leden kunnen de site dag en nacht gebruiken.  

Wie hebben Artifriends ontwikkeld?

Een groep cliënten vanuit de GGZ die het leuk vindt om een creatief sociaal netwerk op te zetten en ervoor wil zorgt dat de site actief en spannend blijft. Deze groep wordt ondersteund door Actenz, onderdeel van GGZ inGeest (klik hier voor het activiteitenaanbod van GGZ Ingeest op jekuntmeer.nl).  

Is het wel veilig?
Dat bepaal je voor een groot gedeelte zelf; hoe wil je jezelf gaan noemen? wat ga je er op zetten? Als er reacties op komen waarvan je vindt dat ze niet door de beugel kunnen, dan kan je dit melden aan de webmaster. Internet is natuurlijk een vrij medium.  

Ik zou graag mee willen doen met de initiatiefgroep van Artifriends.

Dan ben je van harte welkom. Er zijn heel veel verschillende taken. Te denken valt bijvoorbeeld aan: zaken die iemand uitsluitend zelf thuis achter de computer kan doen, goede tips van de week voor films, boeken en dergelijke zoeken, taken die te maken hebben met de publiciteit, maar ook de wat arbeidsintensievere webmasterfuncties.  

We zoeken nog vrijwilligers. Interesse? neem contact op met:
C. Renée Adelmeijer
E. 
r.adelmeijer@actenz.nl                                     

Tot ziens bij www.artifriends.nl

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support