De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Repair Cafe zoekt vrijwilligers!

Amsterdam, donderdag 6 september 2012

Wat doe je met een stoel waarvan een poot los zit? Met een broodrooster die niet meer werkt? Met een wollen trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet!

Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Repair Cafe Amsterdam Oost en Zuid-Oost zijn nog op zoek naar vrijwilligers! Ze zoeken vooral mensen die handig zijn met kleding/textiel en/of met elektrische apparaten.

In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Mensen weten niet meer hoe dat moet. Reparatie- kennis verdwijnt snel. Mensen die deze praktische kennis nog wel bezitten, worden door de maatschappij niet altijd even hoog gewaardeerd en staan vaak zelfs ongewild aan de kant. Hun ervaring wordt niet of nauwelijks benut.

Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan ze samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. 

De bijeenkomsten van Repair Café Amsterdam-Oost zijn drie keer per maand in het gezellige buurtcentrum De Meevaart. Repair Café Amsterdam Zuidoost: iedere laatste vrijdag van de maand van 17-20 uur in activiteitencentrum De Bonte Kraai 

Vind je het leuk om je kennis te delen met buurtgenoten? Heb je een paar uurtjes per maand over? Bel of mail!

Stichting Repair Café:
Tel: 020 2232586 / 06 20990392
Email: info@repaircafe.nl

zie voor meer informatie:
Repair Cafe Amsterdam-Oost
Repair Cafe Amsterdam-Zuidoost

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support