De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Paralympische Talentdag 5 oktober

Amsterdam, maandag 13 augustus 2012

Op vrijdag 5 oktober 2012 wordt in het Ronald McDonald Centre in Amsterdam voor de vierde keer de Paralympische Talentdag georganiseerd. De Paralympische Talentdag is bedoeld voor mensen die dromen van een medaille op de Paralympische Spelen in Rio en die het geweldig lijkt om topsporter te zijn. Iedereen met een fysieke of visuele handicap, tussen de 12 en 35 jaar met sportervaring is van harte welkom. 

Tijdens de dag beoordelen bondscoaches het sporttalent van de deelnemers in verschillende Paralympische sporten. Na afloop van de training of test wordt besproken wat de aanleg is voor de beoefende sport en hoe de deelnemer aan de slag kan gaan om zich binnen deze sport te ontwikkelen.

NOC*NSF en de sportbonden bieden echte toppers de kans om meteen in het programma van de nationale selectie opgenomen te worden. Als een langere weg nodig is, wordt gezorgd voor een goede trainingssituatie. Op de dag wordt tevens beoordeeld of de handicap van een potentieel talent aansluit bij de handicapklassen die gebruikt worden in de Paralympische sport. Voor sommige sporten is het al mogelijk om deel te nemen als er drie vingers missen of met een chronische knie- of enkelblessure. Ook met aandoeningen als MS of spierziektes mag je op de Paralympische Spelen actief zijn.

Meer informatie over classificering is terug te vinden in de sportwijzer
Kent u iemand of wilt u zelf deelnemen aan de Paralympische Talentdag? Aanmelden kan via het aanmeldformulier. Houd de website www.paralympisch.nl in de gaten voor meer details of neem voor vragen contact op met Rinske de Jong via rinske.dejong@noc-nsf.nl

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support