De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Vrijwilligerswerk, ook iets voor jou?

Amsterdam, maandag 29 oktober 2012

Sensoor Amsterdam, chat- en telefonische hulpdienst zoekt vrijwilligers!  

Op zoek naar boeiend werk in een leuke vrijwilligers organisatie? Sensoor Amsterdam zoekt luisterende oren! Binnenkort start de training voor nieuwe vrijwilligers. De hulpdienst zit te springen om mannen en vrouwen, die goed kunnen luisteren en die bereid zijn om een aantal uren per week op wisselende tijden, een telefoon- of chatdienst te doen. De diensten zijn naar eigen agenda in te vullen. Je kan je voor de de training aanmelden via www.sensoor.nl/amsterdam. Daar is informatie over het vrijwilligerswerk te vinden en een formulier waarmee je kunt aanmelden.

De kracht van Sensoor ligt ook in het feit dat vrijwilligers zich belangeloos inzetten voor hun medeburgers. Er werken 60 vrijwilligers in Amsterdam om de gesprekken te kunnen beantwoorden. Het zijn mensen met een zeer diverse achtergrond. Zij noemen hun werk boeiend en verrijkend. Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom bij Sensoor Amsterdam. 

De geschiktheid voor het werk bij Sensoor is vaak meer afhankelijk van levenservaring dan van opleiding(en). Inlevingsvermogen, een redelijke mate van evenwichtigheid, zelfkennis en humor zijn belangrijke eigenschappen voor het werk.

De vrijwilligers van Sensoor Amsterdam komen goed beslagen ten ijs, voordat ze aan de telefoon of chat aan de slag gaan. Ze volgen eerst een  basistraining waarin theorie en praktijk wordt gecombineerd. Gemiddeld vraagt het werken bij Sensoor Amsterdam ongeveer 22 uur per maand. De praktijk wijst uit dat de training en bijscholing die je bij Sensoor krijgt, bijdraagt aan persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast kan het bijvoorbeeld de kans op een betaalde baan vergemakkelijk.  

De vrijwilligers van Sensoor Amsterdam zijn dag en nacht bereikbaar voor iedereen die behoefte heeft aan een gesprek met echte aandacht via telefoon of chat. Anoniem en vertrouwelijk. Jaarlijks voeren zij bijna 20.000 gesprekken.  

Mensen die interesse hebben in een leuke vrijwilligersbaan bij Sensoor Amsterdam - met volop mogelijkheden voor training en scholing - kunnen op werkdagen bellen met het kantoor van de hulpdienst, telefoonnummer 020-6758888. Binnenkort starten we een basistraining. Meer informatie over werken bij Sensoor is ook te vinden op de website www.sensoor.nl/amsterdam.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support