De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

5 redenen om de participatiemarkt niet te missen

Amsterdam, maandag 19 november 2012

De Amsterdamse Participatiemarkt 2012 belooft weer een groot succes te worden. Lees verder voor uitgebreide informatie over de Participatiemarkt, hoe laat en waar het plaatsvindt, wat het thema is dit jaar, mogelijkheden voor vervoer (georganiseerd door ROADS) en nog veel meer. Tot slot geven we je de vijf redenen waarom je de Participatiemarkt dit jaar niet mág missen!

De Amsterdamse Participatiemarkt is er voor mensen die graag actief mee willen doen, maar moeite hebben om passende activiteiten te vinden. Op de markt stellen organisaties zich voor die actief zijn op het gebied van welzijn, vrijwilligerswerk, re-integratie, scholing en recreatie. Dit jaar is er speciale aandacht voor jongeren.

Stichting De Omslag 
De Amsterdamse Participatiemarkt wordt georganiseerd door Stichting De Omslag. Projectleider Betty Bergsma van De Omslag: ‘wij richten ons op Amsterdammers die actief willen meedoen in de samenleving, bijvoorbeeld door vrijwilligerswerk te gaan doen, te sporten of een cursus te volgen. Op de markt kun je ontdekken wat je leuk vindt, waar je goed in bent en hoe je daar verder iets mee kunt doen.’

Jekuntmeer.nl
Betty: ‘de Participatiemarkt is eigenlijk een live-versie van de website jekuntmeer.nl. Ook op de Participatiemarkt komen vraag en aanbod bij elkaar. Bezoekers vinden bij ons passend werk, een opleiding of leuke dagactiviteiten. Ontmoeten, doen, leren en werken – daar draait het om. En gezelligheid natuurlijk!’

Stands en workshops
Ook dit jaar verwachten we ruim zeventig informatiekramen van organisaties uit zorg- en welzijn, onderwijs, reintegratie en vrijwilligerswerk. Daarnaast zijn er allerlei activiteiten, van je eigen T-shirt ontwerpen met Rambler tot een workshop creatief je gevoel verwoorden door rapper Gikkels. Laat je verrassen in de bus van de Magical Mystery Tour of volg de Mis Niks Tour. En misschien wordt je wel uitgenodigd om bij VIPs aan te schuiven aan de Lunchtafel.

Enthousiaste bezoekers
Al heel wat Amsterdammers hebben op de Participatiemarkt iets nieuws gevonden. Peter komt ieder jaar langs. ‘Er is van alles te doen in de stad,’ zegt hij. ‘Vrijwilligerswerk, cursussen, noem maar op. Maar er zijn zo veel organisaties, dat ik door de bomen het bos niet meer zie. Op de Participatiemarkt zit alles bij elkaar. Dat is echt heel handig als je toe bent aan een nieuwe uitdaging.’  Angela is ook enthousiast over de markt. ‘Op de markt heb ik leuk werk gevonden bij een kwekerij, maar ik zit nu ook op een hardloopclubje. Ik heb er dus werk en vrienden aan overgehouden. Reken maar dat ik dit jaar weer ga!’ 

Vijf redenen om de Participatiemarkt niet te missen
1. Ontdek jouw mogelijkheden om actief te worden, werkervaring op te doen of iets nieuws te leren. De markt biedt informatie over scholing, onderwijs, sport, recreatie, vrijwilligerswerk en re-integratie.
2. Weet je niet precies wat je wilt en kunt? Er zijn allerlei organisaties aanwezig om je te helpen ontdekken wat bij jou past.
3. Het is een gezellige, bruisende markt waar je ook kennis kunt maken met andere mensen die op zoek zijn naar passende activiteiten. Deel ervaringen met mensen die bijvoorbeeld een tijdje buiten het arbeidsproces stonden. Je kunt veel van elkaar leren en elkaar inspireren!
4. De markt zit barstensvol activiteiten. Doe mee aan workshops, leer de mensen achter de projecten kennen en ontdek op een leuke manier wat bij jou past.
5. De toegang is gratis, er zijn allerlei versnaperingen te krijgen en er is een gratis broodje voor alle bezoekers.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support