De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Gratis filmfestival wil de Mercatorbuurt verbinden

Amsterdam, woensdag 12 september 2012

Van 13 t/m 16 september vindt West`ival plaats, een nieuw filmfestival op het Mercatorplein in Amsterdam-West. Het openlucht festival is gratis toegankelijk en vertoont zowel korte als lange films van Nederlandse en internationale bodem. West`ival wil naast vermaak en cultuur ook saamhorigheid creëren onder de diverse bewoners van de Mercatorbuurt.

Het vierdaagse festival biedt dagelijks optredens van lokale bands gevolgd door een short movie en een lange speelfilm. Op het programma staan onder meer de kaskraker Intouchables en de Nederlandse roadmovie Rabat. Na zonsondergang kunnen bezoekers in de openluchtbioscoop neerstrijken in een van de strandstoelen op het plein. Bij de buitenbars van de verschillende horecagelegenheden aan het plein is een drankje en een hapje te krijgen. Op zondagmiddag 16 september staat de  Meganimatie op het programma, waar kinderen onder begeleiding van een  professioneel beeldkunstenaar een stop-motion film kunnen maken die later vertoond wordt op groot scherm. Op de zaterdagavond is er een afterparty in café Zurich.

De Mercatorbuurt heeft een opmars gemaakt: de trendy pop-up stores, de Mercatormarkt en de hippe cafés zijn nog maar een paar jaar oud. West`ival maakt gebruik van de positieve sfeer die buurtinitiatieven als ‘Geef om de Jan Eef` hebben neergezet. Door gebruik te maken van sociale media, wil West`ival bewoners en ondernemers nauw betrekken bij de programmering en creatieve initiatieven ontlokken.

Lees meer.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support