De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

dinsdag 14 december 2010

Inkr8: Verbeter de communicatie in de wijk

Buurtkrachten, je komt ze steeds vaker tegen. In het kort gezegd zijn het mensen die in een half jaar zijn opgeleid om voor buurtbewoners aanspreektrainingen te geven. Deze trainingen hebben tot resultaat dat de bewoners via een aantal vaardigheden leren op een prettige manier met elkaar om te gaan en conflicten in de wijk te voorkomen. Vervolgens kan die positieve houding zich als een olievlek over de buurt verspreiden.

Lees verder

maandag 8 november 2010

Werkleerschool: Werkleerschool Amsterdam breidt uit

De Werkleerschool Amsterdam is dit najaar naast de opleiding assistent in de horeca en detailhandel MBO niveau 1 ook een opleiding gastheerschap op MBO niveau 2 gestart. Deze vakopleidingen zijn in samenwerking met het ROC van Amsterdam opgezet en speciaal bedoeld voor mensen met een beperking die op zoek zijn naar kleinschalig onderwijs met extra begeleiding en aangepaste modules.

Lees verder

vrijdag 8 oktober 2010

De Lokatie: Voor een veelzijdige activeringsplek

Kringloopbedrijf De Lokatie is een sociale firma waar mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt de meest uiteenlopende werkzaamheden kunnen verrichten. Jobcoaches staan klaar om de medewerkers door motiverende begeleiding te ondersteunen bij het laden, lossen, sorteren, repareren, prijzen, etaleren en verkopen van tweedehands goederen.

Lees verder

woensdag 8 september 2010

Diaconie: De Kantlijn

Het is een broeierige dag. ‘Normaal gesproken komen er zeker zo’n twaalf mensen. Ik ben bang dat er vandaag door het hete weer helemaal niemand komt,’ zegt Christine Otten, schrijfster en docent bij De Kantlijn. Maar voor vier mensen is schrijven belangrijker en leuker dan in het park liggen. Of verkoeling in het water te zoeken.

Lees verder

zondag 8 augustus 2010

Wesseling Groep: Bouwloods Bijlmerpark

Zaagtafels, lintzagen, schaafmachines. Het staat er vol mee in Bouwloods Bijlmerpark. Hier kunnen mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt sinds kort houtbewerking in de praktijk leren en tegelijkertijd werkervaring opdoen. Het park heeft van alles nodig zoals houten kinderspeeltoestellen, bruggen over vijvers, podia, maar er is ook werk in bijvoorbeeld het onderhoud en de groenvoorziening van het park.

Lees verder

donderdag 8 juli 2010

Street Sound: Radio dr en vr daklozen

In de kelder van een pand in de binnenstad van Amsterdam wordt iedere donderdag radio gemaakt. Van en door daklozen. Met interviews en muziek. En aankondigingen van leuke activiteiten in de stad.

Klokslag twaalf: het eerste nummer wordt afgespeeld. ‘With a little help from my friends’ van de Beatles.

Lees verder

dinsdag 8 juni 2010

HVO-Querido: Jongerenactiviteiten bij DAC Linnaeushof

HVO-Querido organiseert in samenwerking met Dynamo dagactiviteiten die aansluiten bij de belevingswereld en interesses van jongeren tot 35 jaar. In plaats van koffiedrinken en een kaartje leggen kunnen ze sporten, koken en eten, computeren en musiceren.

Lees verder

zaterdag 8 mei 2010

Cordaan: Relaxen op zaterdag

Bij het dagactiviteitencentrum van Cordaan aan de Wingerdweg in Amsterdam Noord verloopt de zaterdag altijd net even anders dan de overige dagen van de week. De zaterdag staat in het teken van relaxen en tijd voor jezelf. Voor de lunch worden de tafels sfeervol gedekt en zijn er versbelegde broodjes, smoothies en fruitsalades. In de Sterrenzaal kunnen bezoekers terecht voor een stoel- of voetmassage en de vergaderruimte wordt omgetoverd tot een schoonheidssalon voor een was- en knipbeurt of een make-upadvies.

Lees verder

donderdag 8 april 2010

ROADS: Fietswerkplaats Recycle zoekt deelnemers

De geur van erwtensoep komt je tegemoet als je de ruime, lichte werkplaats in een rustige straat in Amsterdam Oud-West binnenkomt. Een aantal mannen is driftig aan het poetsen. Ramen worden gelapt, muren geschrobd. Op een van de tafels staat een bonte verzameling tropische planten. Fietsen staan her en der verspreid . Een paar hangen aan haken.

Lees verder

maandag 8 maart 2010

HVO-Querido: Mode met een Missie

Bij de Hulpwacht der Brandweer aan het Haarlemmerplein staan er geen brandweerauto’s meer in de kazerne maar naaimachines. Sinds vorig jaar juni is de benedenverdieping omgetoverd tot een modeatelier waar kwetsbare vrouwen onder begeleiding van professionele coupeuses de fijne kneepjes van het naaivak leren.

Lees verder

maandag 8 februari 2010

Protestandse Diaconie Amsterdam: De Straatklinkers: koor dak- en thuislozen

In Het Krekelhuis, gelegen achter in een prachtige tuin in het centrum van Amsterdam, repeteert het daklozenkoor De Straatklinkers. De ruimte is goed gevuld. Mappen met liedteksten worden uitgedeeld. Koffie- en theekannen staan op tafel. De accordeonist is er klaar voor en pakt zijn instrument. De koorleden rechten hun rug. Het zingen kan beginnen.

Lees verder

vrijdag 8 januari 2010

Lebelle (Cordaan): Lebelle speelt Tobben met Helden

De negen acteurs zijn uitgelaten. Ze hebben net de première van de voorstelling ‘Tobben met Helden’ achter de rug. Ze snellen naar de tafel waarop hapjes en drankjes staan. Locatie: Van Limmikhof, in een ruime zolderverdieping pal naast De Hermitage in Amsterdam. Datum: 24 november 2009.

Lees verder

Meer uit de praktijk

 1. 2021
 2. 2020
 3. 2019
 4. 2018
 5. 2017
 6. 2016
 7. 2015
 8. 2014
 9. 2013
 10. 2012
 11. 2011
 12. 2010
 13. 2009
 14. 2008


Heeft u zelf leuk nieuws, of een activiteit die u onder de aandacht wilt brengen, mail ons dan!

nieuwsbriefvenster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support