De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

maandag 7 december 2009

Stichting De Omslag: Bruisende Participatiemarkt

BRUISENDE PARTICIPATIEMARKT IN DE MEERVAART
Cohen reikt eerste MEER. magazine uit

Op donderdag 26 november organiseerde Stichting De Omslag voor de vierde maal de Amsterdamse Participatiemarkt. In een sfeervolle Meervaart kwamen ruim 1200 bezoekers langs om zich te oriënteren op het brede aanbod van projecten op het gebied van activering en maatschappelijke participatie. De markt werd geopend door burgemeester Job Cohen.

Lees verder

zaterdag 17 oktober 2009

Brouwerij de Prael: Nieuw: Proeflokaal

In afwachting van een splinternieuw proeflokaal direct naast de brouwerij heeft De Prael half november alvast een proeflokaal geopend aan de Warmoesstraat nummer 15. Het proeflokaal levert een forse uitbreiding van het aantal werkplekken voor mensen met een psychiatrische achtergrond en Amsterdam heeft er weer een uniek horecaproject bij.

Lees verder

donderdag 8 oktober 2009

Osiragroep: De Theaterwerkplaats

LEEF JE UIT IN HET THEATER
Zorg- en welzijnsorganisatie Osiragroep heeft in Amsterdam een aantal activiteitencentra waar mensen met een lichamelijke beperking terecht kunnen voor studie en training, lotgenotencontacten, creativiteit en ambacht, toneel, muziek en dans, sport en ontspanning, productiewerk en jobcoaching. Vlak achter Uilenstede in Amstelveen Noord ligt activiteitencentrum Amstelrade waar op woensdag de acteurs van de Theaterwerkplaats elkaar ontmoeten.

Lees verder

dinsdag 8 september 2009

Leger des Heils: Cateringproject SENS

SENS, DE AMBACHTELIJKE CATERAAR

Sinds begin augustus heeft het Leger des Heils aan de Helicopterstraat in Amsterdam de sociale onderneming SenS geopend. Mensen uit de maatschappelijke opvang kunnen daar met grotendeels zelfverbouwde ingrediënten heerlijke ambachtelijke cateringproducten maken. SenS is werken en leren in een kleinschalig ambachtsbedrijf met aandacht voor persoonlijke vaardigheden.

Lees verder

woensdag 8 juli 2009

Cordaan: Grand Café Arts & Food in W`graafsmeer

Op 3 juli werd het officieel geopend, maar sinds begin juni kon iedereen er al terecht voor een kop koffie, lunch of diner. Het stijlvolle, gloednieuwe Grand Café Arts & Food is gevestigd in het stadsdeelhuis aan het Oranje Vrijstaatplein in Watergraafsmeer. De bediening bestaat uit mensen met een lichte verstandelijke handicap.

Lees verder

maandag 8 juni 2009

Ei-complex: Nieuwe popworkshops van start

NIEUWE POPWORKSHOPS VAN START
Op 2 september 2009 gaat in het Ei-complex een nieuwe serie popworkshops van start. In tien bijeenkomsten kunnen mensen met een psychiatrische achtergrond onder leiding van twee professionele muzikanten weer toewerken naar een spetterend slotoptreden.

Lees verder

vrijdag 8 mei 2009

Wesseling Groep: Ontwikkel je werktalent bij KlusOK

ONTWIKKEL JE WERKTALENT BIJ KlusOK
Woon je in Amsterdam, ontvang je een uitkering, werk je graag met je handen en hou je van aanpakken? Kom dan donderdag 4 juni of zaterdag 6 juni naar de open dag van KlusOK in het Martien Schaaperhuis op IJburg. Wie weet vind je daar precies die dagbesteding waarnaar je al een tijdje op zoek bent!

Lees verder

woensdag 8 april 2009

De Regenboog, GGZ inGeest, De Omslag: Sporten in hartje stad

SPORTEN IN HARTJE STAD
Nu de lente is aangebroken wordt het misschien weer eens tijd voor een middagje sporten in de buitenlucht. Iedere dinsdag van 13.00 tot 16.00 uur zijn mensen met psychische problemen, mensen uit de maatschappelijke opvang, buurtbewoners en andere belangstellenden daarvoor van harte welkom op het terrein van korfbalvereniging SWIFT vlakbij het Waterlooplein.

Lees verder

zondag 8 februari 2009

HVO-Querido: De dienstenwinkel in Osdorp

In een nieuw pand aan de Osdorper Ban is half december Dienstenwinkel Osdorp geopend. De winkel helpt mensen uit de buurt aan zinvolle dagbesteding en geeft mensen met en zonder beperking de gelegenheid met elkaar in contact te komen.

Lees verder

donderdag 8 januari 2009

De Regenboog Groep: Nieuwe winkel Bilderdijkstraat

De zelfgemaakte kaarsen en schilderijen van cliënten van De Regenboog Groep gaan sinds kort als zoete broodjes over de toonbank. Over de toonbank van een eigen winkel naast het inloophuis aan de Bilderdijkstraat. Maar ook andere maatschappelijke organisaties kunnen hun producten via de Regenboogwinkel te koop aanbieden.

Lees verder

Meer uit de praktijk

 1. 2021
 2. 2020
 3. 2019
 4. 2018
 5. 2017
 6. 2016
 7. 2015
 8. 2014
 9. 2013
 10. 2012
 11. 2011
 12. 2010
 13. 2009
 14. 2008


Heeft u zelf leuk nieuws, of een activiteit die u onder de aandacht wilt brengen, mail ons dan!

nieuwsbriefvenster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support