De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

maandag 30 november 2015

Oostblok: Film: Night Cinema

Een maandelijkse avond voor de filmfreaks onder ons. Night Cinema brengt een ode aan de vergeten film, de cult-film, de art house film, de geflopte film of anderszins de deze-moet-je-gewoon-gezien-hebben-film.Lees verder

dinsdag 20 oktober 2015

Lunchroom de Buren: Medewerkers gezocht

Mensen met een psychiatrische achtergrond of een psychische beperking hebben nog steeds een enorme afstand tot de arbeidsmarkt. Sociale Lunchroom de Buren is daarvoor de oplossing. De lunchroom strijdt tot op de dag van vandaag nog steeds tegen dit probleem. Dit wordt gedaan door mensen met een psychische achtergrond de mogelijkheid te bieden tot een volwaardige baan in de horeca en een nieuw begin in hun leven.

Ben jij op zoek naar een leuke baan in de horeca?

Lees verder

donderdag 30 juli 2015

Als je doof bent, ben je niet stom

Victor (22) is vanaf zijn geboorte al doof. Hij begon ruim drie jaar geleden bij Eetlokaal LT in Amsterdam. Een leer-werkplek van Stichting Philadelphia Zorg voor jongeren met een auditieve beperking. Sinds een aantal maanden is Eetlokaal LT overgegaan naar café-restaurant Huygens’dok in Amsterdam Oost. In samenwerking met Philadelphia worden hier mensen met een auditieve en/of licht verstandelijke beperking begeleid door een ervaren en professioneel team bij het werken in de horeca. Het werken bij Huygens’dok kan een opstap zijn naar betaald werk.

Lees verder

dinsdag 9 juni 2015

Kanovereniging Viking: Kanotalenten gezocht

Kanovereniging Viking start in juni 2015 met het aanbieden van kanolessen voor mensen met een beperking. Een team van ervaren kanotrainers en fysiotherapeuten staan klaar om de deelnemers op een veilige manier te laten kennis maken met deze mooie sport. De ambitie van de vereniging is om een wedstrijd para-canoe team samen te stellen .

Lees verder

donderdag 9 april 2015

Het Ei-complex is mijn conservatorium

In gesprek met de Marokkaanse Abdelhaq Bennoudi (43) over zijn ervaringen met en bij Ei-werk:

Zeven jaar geleden kwam ik terecht bij de GGZ vanwege ernstige depressieve klachten. Nu, bijna vijf jaar geleden, kreeg ik de tip weer muziek te gaan maken bij stichting Ei-werk. In Marokko zat ik vanaf mijn 16e op het conservatorium. Ik heb daar zeven jaar klassieke en Arabische gitaar gestudeerd.

Lees verder

maandag 16 maart 2015

Het team-element en de competitie element, dát maakt Health Battle sterk

Christiaan en Marjan, een getrouwd stel dat kampt(e) met zwaarlijvigheid, deden recent samen mee aan de Health Battle in Zuid Oost. Lotgenoten gaan dan samen de strijd aan tegen hun overgewicht. In teams van vijf sporten zij, drie maanden lang, drie keer per week. Om de week volgen zij een workshop en geregeld wordt er gezond gekookt. Het team met de meeste punten wint. De finale van deze tweede Health Battle vond plaats op 6 februari en het team van Christiaan en Marjan, de Bleu Smilies, heeft gewonnen.

Lees verder

donderdag 19 februari 2015

Zo participeer ik!

Mireille (41) heeft een licht verstandelijke beperking. Dit werd haar lang geleden duidelijk tijdens haar eerste stage. Hierdoor begrijpt ze sommige zaken niet en kan ze gauw emotioneel en boos raken. Een reguliere baan zat er voor haar niet in. Maar voor Mireille was dat geen reden om stil te zitten. Noem een sociale activiteit in de stad, en Mireille heeft er wel eens gewerkt of geholpen. Van kinderboerderij tot het trammuseum.

Lees verder

Meer uit de praktijk

 1. 2021
 2. 2020
 3. 2019
 4. 2018
 5. 2017
 6. 2016
 7. 2015
 8. 2014
 9. 2013
 10. 2012
 11. 2011
 12. 2010
 13. 2009
 14. 2008


Heeft u zelf leuk nieuws, of een activiteit die u onder de aandacht wilt brengen, mail ons dan!

nieuwsbriefvenster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support