De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

donderdag 9 november 2017

“Het is fijn om nuttig te zijn als vrijwilliger nu ik niet meer kan werken.”

Computers, programmeren en eigenlijk alles wat digitaal is, vindt Cor leuk. Cor, een van de vrijwilligers van de computerinloop, vertelt enthousiast over zijn vrijwilligerswerk. Iedere woensdagmiddag is er een computerinloop met koffie en thee.

Lees verder

maandag 25 september 2017

Wandelvrijwilliger Fret

Fret, een van de vrijwilligers van de wandelgroep, vertelt enthousiast over de wandeling, de deelnemers en het project. Iedere vrijdagmiddag start de wandelgroep met een kop koffie of thee en iets lekkers in de trainingsruimte van de Flevopoort. Naast actief buiten zijn is ook het praatje maken met deelnemers en vrijwilligers een belangrijk onderdeel van de activiteit.

Lees verder

vrijdag 18 augustus 2017

ABC Alliantie: inloopspreekuur administratiesalon 65+ zoekt vrijwilliger

Het inloopspreekuur Administratiesalon 65+ is een laagdrempelige inloop voor senioren met hulpvragen op het gebied van formulieren, voorzieningen, toeslagen, belastingen, administratie ordenen, etc. Als vrijwilliger ondersteun je de ouderenadviseur tijdens het inloopspreekuur. 

Lees verder

maandag 12 juni 2017

Stichting De omslag: Jekuntmeer-tours 2017

De Omslag en Alliantie Wijkzorg Oost organiseren in juni en juli een drietal tours langs aanbieders van dagbesteding, basisvoorzieningen en informeel aanbod. De Tours zijn bedoeld voor professionals in zorg en welzijn. De eerste is op 27 juni. Geef je nu op.

Lees verder

maandag 5 juni 2017

Van patiënt tot yogadocent

Marlies Verdonk had jarenlang last van onbegrepen klachten. Uiteindelijk werden de diagnoses fibromyalgie en ME (chronische vermoeidheid) bij haar gesteld. Tijdens haar proces van beter worden, ervoer ze dat lichaam, geest en ziel met elkaar in verbinding staan. Op het moment dat er balans tussen haar lichaam, geest en ziel kwam, ontstond verbinding. 

Lees verder

maandag 5 juni 2017

ABC Alliantie: Vrijwilligersvacature medewerker telefooncirkel

De ABC Alliantie zoekt voor de telefooncirkel Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt een vrijwilliger. Met uw telefoontje draagt u bij aan het doorbreken van gevoelens van eenzaamheid en onveiligheid. Als medewerker telefooncirkel bent u het begin en het einde van een telefooncirkel.

Lees verder

dinsdag 2 mei 2017

Ervaringswijzer: Geld & psyche

Iedereen heeft een bepaalde relatie met zijn of haar geld. Voor de één betekent geld alles, voor de ander heeft het weinig waarde. Ervaringswijzer.nl vroeg zich af hoe mensen met een GGz-achtergrond aankijken tegen hun financiële situatie. De uitkomsten zijn gepubliceerd als online inspiratiewijzer.

Lees verder

donderdag 20 april 2017

Onbeperkt aan de slag en sociale firma`s: Meet & Greet

Een informele, laagdrempelige Meet & Greet met sociale firma’s in samenwerking met Onbeperkt aan de slag.
Mensen met een arbeidsbeperking kunnen vrijblijvend met sociale firma’s in gesprek. In een informele setting kunnen zij vragen stellen, hun ambities delen en zich oriënteren.
Zie voor meer informatie: agenda

Lees verder

donderdag 2 februari 2017

‘met respect voor ieders eigenheid’

Edgar werkt sinds een jaar als vrijwilliger bij Ervaringswijzer, de website voor en door mensen met psychische kwetsbaarheden. Hij is daar aan de slag als redacteur voor de CliëntenAtlas.

Lees verder

zondag 1 januari 2017

Jekuntmeer.nl: Jekuntmeer-tours

De Omslag organiseert in Amsterdam verschillende Jekuntmeer-tours in samenwerking met Allianties Wijkzorg, gemeente, stadsdelen en aanbieders voor wijkprofessionals en klantmanagers. Een unieke gelegenheid om kennis te maken met het formele en informele aanbod bij aanbieders van dagbesteding.
De tours worden georganiseerd per stadsdeel.  

Lees verder

Meer uit de praktijk

 1. 2021
 2. 2020
 3. 2019
 4. 2018
 5. 2017
 6. 2016
 7. 2015
 8. 2014
 9. 2013
 10. 2012
 11. 2011
 12. 2010
 13. 2009
 14. 2008


Heeft u zelf leuk nieuws, of een activiteit die u onder de aandacht wilt brengen, mail ons dan!

nieuwsbriefvenster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support