Activiteiten kunnen mogelijk door de corona maatregelen tijdelijk zijn aangepast.
Neem contact op met de organisatie om er zeker van te zijn dat de activiteit plaatsvindt.

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

“Het is fijn om nuttig te zijn als vrijwilliger nu ik niet meer kan werken.”

Amsterdam, donderdag 9 november 2017

Computers, programmeren en eigenlijk alles wat digitaal is, vindt Cor leuk. Cor, een van de vrijwilligers van de computerinloop, vertelt enthousiast over zijn vrijwilligerswerk. Iedere woensdagmiddag is er een computerinloop met koffie en thee.

Waarom ben je vrijwilliger geworden?

“Ik vind het leuk om mijn kennis te delen. Ik ben computerprogrammeur en weet veel van computers. Het is fijn om nuttig te zijn als vrijwilliger nu ik niet meer kan werken.”

Wat is er te doen tijdens de computerinloop?

“Het is steeds belangrijker om handig te zijn (of te worden) met de computer. Je kunt bij ons terecht met al je computervragen, maar ook komen er mensen met een smartphone of tablet. Installeren van apps, het gebruik van social media maar ook welk programma gebruik je op de PC om een brief te schrijven. Het is dus heel divers. Dat maakt het vrijwilligerswerk ook zo leuk! We zijn woensdagmiddag altijd druk bezig. De tijd vliegt. We nemen het stukje angst bij mensen weg. Onder begeleiding en met een kop koffie gaan we samen aan de slag. Uiteraard is er ook altijd tijd voor een praatje.”

Voor wie is de computerinloop?

“Voor iedereen! Je bent nooit te oud om te leren. Er is nu zelfs een deelnemer die een vreemde taal aan het leren is met behulp van de app die we op haar tablet hebben geïnstalleerd.”

Meer weten over de computerinloop in Amsterdam Oost? 

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support