De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

dinsdag 25 oktober 2016

Meedoen werkt: Team Dwars

Team Dwars is een multidisciplinair team dat bestaat uit  uit twee klantmanagers (gemeente), een trajectbegeleider van De Regenboog Groep en een trajectbegeleider van Roads. Alle professionals in het team hebben dezelfde taak: ze begeleiden een cliënt van aanmelding, intake, naar plaatsing tot nazorg en eventuele doorverwijzing. De begeleiding is vraaggericht en intensief.

Lees verder

donderdag 15 september 2016

De Omslag: De Amsterdamse Participatiemarkt

Wil je weer actief worden? Heb je de ambitie om aan de slag te gaan? Om te leren, te werken of iets te doen? Kom dan naar de Amsterdamse Participatiemarkt op 1 november in de Hallen Amsterdam-West.

Lees verder

maandag 15 augustus 2016

Burenbond: Al twee jaar de smeerolie in de buurt

De Burenbond, een initiatief van de Vrijwilligersacademie Amsterdam, bestaat twee jaar en bewijst daarmee zijn nut. In de afgelopen twee jaar zijn er veel buren gekoppeld aan andere buren, aan organisaties en activiteiten en wordt eenzaamheid aangepakt. Een succesvol experiment met een grote toekomst.

Lees verder

dinsdag 24 mei 2016

Stichting Prisma: Expeditie Zuidoost

Stiching Prisma gaat samen met buurtbewoners met een verstandelijke beperking op Expeditie naar activiteiten in Zuidoost. Zij testen samen verschillende activiteiten op toegankelijkheid. In hoeverre zijn deze activiteiten ook leuk en toegankelijk voor deze buurtbewoners? In de komende maanden worden er tien activiteiten in Zuidoost getest op sfeer, laagdrempeligheid en kosten. Afgelopen maand was Resto VanHarte aan de beurt.

Lees verder

dinsdag 15 maart 2016

Cruquius Gilde: Ambachtelijke stage- en leerwerkplekken

Deelnemers leren en werken  onder begeleiding van een leermeester aan uiteenlopende ambachtelijke producties. Van het maken van meubels, lampen tot de bouw van complete tuinhuizen.

Lees verder

maandag 22 februari 2016

Stichting Eiwerk: Opleiding: Filmen en editen

Je wordt begeleid in het leren filmen en editen. Het is de bedoeling videoclips te maken (filmen en bewerken) van muzikanten. Je werkt samen met geluidstechnici in de Muziekstudio`s. Het is een leer-werk traject van een jaar.

Lees verder

dinsdag 12 januari 2016

Sailability: Zeilen voor mensen met een beperking

Bij Stichting Sailability WSV de Koenen, kan je ongeacht jouw beperking toch (leren) zeilen. Hulp nodig om in en uit de boot te stappen? Er zijn altijd vrijwilligers die, eventueel met bv een tillift, kunnen assisteren.

Lees verder

Meer uit de praktijk

 1. 2021
 2. 2020
 3. 2019
 4. 2018
 5. 2017
 6. 2016
 7. 2015
 8. 2014
 9. 2013
 10. 2012
 11. 2011
 12. 2010
 13. 2009
 14. 2008


Heeft u zelf leuk nieuws, of een activiteit die u onder de aandacht wilt brengen, mail ons dan!

nieuwsbriefvenster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support