De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Expeditie Zuidoost

Stichting Prisma

Amsterdam, dinsdag 24 mei 2016

Stiching Prisma gaat samen met buurtbewoners met een verstandelijke beperking op Expeditie naar activiteiten in Zuidoost. Zij testen samen verschillende activiteiten op toegankelijkheid. In hoeverre zijn deze activiteiten ook leuk en toegankelijk voor deze buurtbewoners? In de komende maanden worden er tien activiteiten in Zuidoost getest op sfeer, laagdrempeligheid en kosten. Afgelopen maand was Resto VanHarte aan de beurt.

Jong en oud genoten deze avond van een driegangendiner van Resto VanHarte in Buurtcentrum Holendrecht. Men deed extra zijn best vanwege het bezoek van een speciale groep gasten: de leden van Expeditie Zuidoost.
Expeditielid Fariëlle: ‘Ondanks dat het een doordeweekse dag is, heb ik het gevoel dat ik vandaag niet heb gewerkt. Eén van de gezelligste dinsdagavonden voor mij sinds tijden.’

George Kanis, vrijwilliger bij Resto VanHarte, schuift aan tafel aan en vertelt: ‘Het zou toch geweldig zijn als iedereen die ’s avonds alleen thuis zit, weet dat ze bij ons op een gezonde, verse en betaalbare maaltijd kunnen rekenen. Ook deze groep is van harte welkom!’. Expeditielid Ronald, vader van twee kinderen: ‘Wat ze hier vertellen over gezond eten vind ik belangrijk. De volgende keer neem ik mijn kinderen mee!’

Het buurtrestaurant heeft ook een sociale component vertelt George: ‘Ik wil dat mensen naar huis gaan met het gevoel dat ze gewaardeerd worden. Ondanks dat ze misschien minder goed meekomen in de maatschappij.’ Fariëlle is zeker van plan om terug te komen. ‘Ik voel me soms alleen. Hier kan ik leuke contacten opdoen’. Ronald kan zijn ogen niet afhouden van het heerlijke toetje: ‘Het klinkt misschien bekakt maar dit noem ik voortreffelijk.’ De expeditieleden stemmen hiermee mee in; de avond bij Resto van Harte krijgt van hen 10.

Ik wil met jou… in Zuidoost
Expeditie Zuidoost is onderdeel van het project ‘Ik wil met jou… in Zuidoost’, een initiatief van Prisma gericht op stimulering van participatie van bewoners met een verstandelijke beperking in de wijk. In de uitvoering van het project wordt nauw samengewerkt met buurtbewoners, het stadsdeel en zorg en welzijnspartners in Zuidoost.. De volgende expeditie gaat op vrijdag 24 juni naar ZOJazz, Buurthuis NoLimit. Aanmelden en informatie: 020-8866260, info@stichtingprisma.nl, www.stichtingprisma.nl.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support