De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

maandag 1 december 2008

Stichting De Omslag: Markt groot succes

Op 20 november gingen de deuren van Sporthallen Zuid weer open voor de Amsterdamse Participatiemarkt. Voor het derde opeenvolgende jaar konden ditmaal ruim 1400 belangstellenden zich oriënteren op een zeer gevarieerd aanbod aan dagactiviteiten, cursussen, opleidingen en werkzaamheden voor mensen met een beperking.

Lees verder

woensdag 1 oktober 2008

GGZ Buitenamstel: Samen koken en eten

Dagbesteding & Arbeid, onderdeel van GGZ Buitenamstel, biedt mensen met een psychische beperking begeleiding bij maatschappelijke activiteiten zoals scholing, werk, sociale contacten en vrijetijdsbesteding. Voor degenen die graag samen koken en eten bestaan er twee kookprojecten. Een kookgroep komt wekelijks bijeen in buurtcentrum het Pluspunt en een andere in buurtcentrum de Pijp.

Lees verder

maandag 1 september 2008

ROC ASA: Gemotiveerd en opgeladen dankzij opleiding

Frederiek startte in september 2007 met de opleiding tot facilitair medewerker. Deze maand hoopt zij haar diploma te ontvangen. “Ik ben al aan het uitkijken naar een betaalde baan. De opleiding heeft mij gemotiveerd en opgeladen. Ik wil absoluut niet meer in een uitkeringssituatie terechtkomen, maar lekker aan het werk. Het liefst als receptioniste/telefoniste.”

Lees verder

vrijdag 1 augustus 2008

AMC de Meren: De Relatie Tussen Depressie En Werk

Het ZorgServiceCentrum van AMC de Meren, een grote Amsterdamse organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, is bezig met een onderzoek naar de relatie tussen depressieve klachten en werk. Doel is om cliënten met een depressie handvatten te bieden om weer met plezier aan het werk te gaan.

Lees verder

dinsdag 1 juli 2008

De Omslag: Dagactiviteiten van dichtbij

Iedere eerste dinsdag van de maand stapt een aantal verwijzers samen met een medewerker van Stichting De Omslag op de fiets om enkele projecten met dagactiviteiten voor mensen met een beperking te bezoeken. De Omslag stelt maandelijks een gevarieerd programma samen voor deze ActiviteitenTour.

Lees verder

zondag 1 juni 2008

Cordaan: Vrijwilligers Gezocht Voor ‘botenproject’

In het ‘botenproject’ van Cordaan knappen jongeren met een lichte verstandelijke beperking onder professionele begeleiding oude boten op, zowel in opdracht als voor Cordaan. Daarnaast beschikt Cordaan over twee boten waarop cliënten als matroos mee kunnen varen.

Lees verder

donderdag 1 mei 2008

Leger des Heils: Leger des Heils houdt Vliegenbos schoon

Sinds juni trekken bewoonsters van de Rosaburgh, onderdeel van het Leger des Heils, gewapend met vuilniszakken en prikstokken er elke maandag op uit om het Vliegenbos in Amsterdam Noord zwerfvuilvrij te maken. Als dank voor het schoonhouden van dit grootste iepen- en essenbos van Europa werden de dames op maandag 7 april door Harm-Jan van Schaik, wethouder openbare ruimte, letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet.

Lees verder

dinsdag 1 april 2008

JellinekMentrum: Activiteitencentrum ’t Tuinhuis

Een beetje verscholen in een steegje achter JellinekMentrum aan de Sarphatistraat ligt activiteitencentrum ’t Tuinhuis. Aan weerszijden zijn allemaal kleine ‘winkeltjes’ en het terras in de binnentuin is mooi versierd met vrolijk gevulde bloembakken. Op werkdagen is ’t Tuinhuis een bijzonder plekje waar verslaafden, ex-verslaafden en mensen met psychiatrische problemen kunnen deelnemen aan dagactiviteiten.

Lees verder

zaterdag 1 maart 2008

SNWA: Feestelijke opening bedrijvenpand SNWA

In aanwezigheid van vele genodigden opende wethouder Egbert de Vries van stadsdeel Oud-Zuid op Valentijnsdag met één prik in een rode, hartvormige ballon het nieuwe pand van de Stichting Nieuwe Werkvormen Amsterdam. De Vries bedankte de SNWA voor de prachtige functie die het pand in zijn stadsdeel heeft gekregen.

Lees verder

Meer uit de praktijk

 1. 2021
 2. 2020
 3. 2019
 4. 2018
 5. 2017
 6. 2016
 7. 2015
 8. 2014
 9. 2013
 10. 2012
 11. 2011
 12. 2010
 13. 2009
 14. 2008


Heeft u zelf leuk nieuws, of een activiteit die u onder de aandacht wilt brengen, mail ons dan!

nieuwsbriefvenster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support