Activiteiten kunnen mogelijk door de corona maatregelen tijdelijk zijn aangepast.
Neem contact op met de organisatie om er zeker van te zijn dat de activiteit plaatsvindt.

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Het team-element en de competitie element, dát maakt Health Battle sterk

Amsterdam, maandag 16 maart 2015

Christiaan en Marjan, een getrouwd stel dat kampt(e) met zwaarlijvigheid, deden recent samen mee aan de Health Battle in Zuid Oost. Lotgenoten gaan dan samen de strijd aan tegen hun overgewicht. In teams van vijf sporten zij, drie maanden lang, drie keer per week. Om de week volgen zij een workshop en geregeld wordt er gezond gekookt. Het team met de meeste punten wint. De finale van deze tweede Health Battle vond plaats op 6 februari en het team van Christiaan en Marjan, de Bleu Smilies, heeft gewonnen.

Voor Christiaan was dit niet zijn eerste Health Battle.
“Tweeënhalf jaar geleden had ik mijn kniepees afgescheurd en revalideerde ik na de operatie bij fysiotherapiepraktijk Gooioord. Mijn sportinstructeur vroeg me of ik mee wilde doen aan de Health Battle. Dat wilde ik wel. Voor mij was dit dé ideale mogelijkheid om een en ander te combineren: revalideren, fitter worden, en afvallen.En dat lukte: Christiaan viel in totaal ruim vijfenzestig kilo af.
“Voorheen woog ik honderdtachtig kilo. Tijdens het programma ging er aan meerdere kanten een knop bij me om: ik leerde weer om te sporten en anders, bewuster met voeding om te gaan. Ook ontdekte ik het wandelen, daarmee kon je tijdens de Battle bonuspunten behalen. Wandelen is ideaal voor mensen met overgewicht, een laagdrempelige manier om in beweging te komen.

Zelfverzekerder
Nu voel ik me veel fitter, alles gaat gemakkelijker. Mensen kijken anders tegen me aan en geven me complimenten. Ik voel me nu ook zelfverzekerder. Vorig jaar ben ik ontslagen bij KPN wegens een reorganisatie. Ik werkte daar al jaren, dat was een hele klap. Ik voelde me wel zelfverzekerder doordat ik zoveel was afgevallen. Ik weet zeker dat ik daardoor eerder een nieuwe baan heb gevonden.

”Strikte dag menu’s"
Alleen al door anders te eten was Marjan tijdens de eerste Battle van Christiaan zeventien kilo kwijt. “Wij houden ons strikt aan de dag menu’s”, vertelt Marjan. “Dat doen we nog steeds. Eens per week maken we een hele boodschappenlijst en halen we al het eten. Dat heeft veel voordelen: je wordt minder verleid in de supermarkten, daardoor houd je geld over en gooi je minder eten weg.

Samen naar de Health Battle
Marjan:” Door Christiaan was ik enthousiast geworden mee te gaan doen aan de Health Battle. En Christiaan wilde ook nog verder afvallen. Dus we gingen samen meedoen aan de tweede Battle. Bij de eerste zat de teamspirit er echt in. Er werd altijd met elkaar op dezelfde momenten getraind. Tijdens de tweede Battle was het groepsgevoel minder groot, de deelnemers mochten flexibeler trainen. Dat vonden we beide wel jammer, maar het resultaat was er niet minder om. Weer werden we eerste met ons team.”Christiaan: “Het teamelement, het competitie-element, dat is de toegevoegde waarde waardoor het werkt. Normaal gesproken, als je zelf gaat sporten, dan heb je toch na verloop van tijd geen zin meer. Als het koud is, of wanneer het regent, blijf je heel gauw thuis. Nu krijg je punten en dat maakt het anders. Je wilt je team niet in de steek laten. Marjan: “Ik heb diabetes 2, waar ik nu geen medicijnen meer voor hoef te slikken, doordat ik anders ben gaan eten.. Door de Health Battle kwamen mijn waarden op een steeds beter nivo. Ook bij andere deelnemers was die verbetering zichtbaar. In het programma zaten vijf mensen met diabetes, waarvan er twee nu geen medicijnen meer hoeven te gebruiken.”

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support