De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Nieuw: Proeflokaal

Brouwerij de Prael

Amsterdam, zaterdag 17 oktober 2009

DE PRAEL OPENT PROEFLOKAAL

In afwachting van een splinternieuw proeflokaal direct naast de brouwerij heeft De Prael half november alvast een proeflokaal geopend aan de Warmoesstraat nummer 15. Het proeflokaal levert een forse uitbreiding van het aantal werkplekken voor mensen met een psychiatrische achtergrond en Amsterdam heeft er weer een uniek horecaproject bij.

“Volgens mij vind je in Amsterdam nog nergens anders een proeflokaal waarbij verschillende eigen gebrouwen biersoorten gecombineerd met biergerelateerde hapjes worden geserveerd”, weet Arno Kooij, bedrijfsleider bij brouwerij De Prael, te vertellen. “Ons nieuwe proeflokaal biedt plek aan 6 fulltime arbeidskrachten per dag. Op dit moment zijn we geopend van woensdag tot en met zaterdag van 15.00 tot 20.00 uur. Dat willen we geleidelijk gaan uitbreiden met een lunch en opening op zondag. Wij hebben werk in de keuken, waar kleine gerechtjes die we afnemen van SenS, De Waterheuvel en Freud worden samengesteld. We hebben mensen in de bediening nodig en mensen, liefst met bierkennis, voor het verzorgen van de proeverijen. De meeste nieuwe medewerkers zullen via de Werkleerschool Amsterdam onze vacatures gaan opvullen. Dat is geen keiharde eis, maar goed opgeleid personeel is toch wel een pré.”

Warmoesstraat
Brouwerij De Prael huurt het pand aan de Warmoesstraat van Stadsherstel. De afgelopen maanden hebben jongeren van Stichting Herstelling de verbouwing voor hun rekening genomen. Arno: “Het is zeer sfeervol geworden. De jongens hebben het pand helemaal gestript en al het timmer- en stucwerk verzorgd inclusief betegeling. Dat is zo goed bevallen dat we hebben besloten hen ook in te zetten bij de bouw van ons nieuwe proeflokaal aangrenzend bij de brouwerij. De opzet is een beetje naar Duits voorbeeld. Er is geen bar, maar we serveren onze biersoorten aan lange tafels. De hapjes hebben ook een Duits tintje zoals rolmops, gepekelde eieren en bierworst. De bieren tappen we uit houten vaten en iedere maand nodigen we een amateurbrouwer uit om zijn bier op tap als experimentele oefenkraan te gebruiken. Zodra alles op rolletjes loopt volgt de officiële opening, waarschijnlijk eind dit jaar of begin volgend jaar.”

Informatie
Ben jij geknipt voor de horeca en zoek je werk in de catering, bediening of achter de tap, neem dan contact op met brouwerij De Prael, (020) 408 44 70, info@deprael.nl of kijk op www.deprael.nl.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support