Activiteiten kunnen mogelijk door de corona maatregelen tijdelijk zijn aangepast.
Neem contact op met de organisatie om er zeker van te zijn dat de activiteit plaatsvindt.

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Bouwloods Bijlmerpark

Wesseling Groep

Amsterdam, zondag 8 augustus 2010

ZAGEN EN SCHAVEN IN HET BIJLMERPARK

Zaagtafels, lintzagen, schaafmachines. Het staat er vol mee in Bouwloods Bijlmerpark. Hier kunnen mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt sinds kort houtbewerking in de praktijk leren en tegelijkertijd werkervaring opdoen. Het park heeft van alles nodig zoals houten kinderspeeltoestellen, bruggen over vijvers, podia, maar er is ook werk in bijvoorbeeld het onderhoud en de groenvoorziening van het park.

De Bouwloods is een nieuw  initiatief van Wesseling Sociaal Ondernemen. Evenals bij hun eerste sociale onderneming in Amsterdam, Klus OK,  krijgen medewerkers de kans om hun talenten, vaardigheden en kennis te ontwikkelen. Doorstromen naar betaald werk behoort daarna tot de mogelijkheden. Van de vestigingsleider krijg je vakgerichte begeleiding en leer je om te gaan met de verschillende machines. Een jobcoach zorgt voor de trajectbegeleiding en spreekt bijvoorbeeld met je af wat je wilt leren en doen, in hoeveel tijd en wat er haalbaar is. Samen met collega’s vervaardig je houten producten voor in het park of voor derden die een opdracht hebben geplaatst. Ben je liever buiten dan kun je in het park aan de slag met onderhoud, schoonmaken en beplanten.

Thomas is via Klus OK bv bij de Bouwloods terecht gekomen. “Ik heb het hier erg naar mijn zin. Er is van alles te doen. Het ene moment ben ik aan het timmeren en het andere moment ben ik prullenbakken of bankjes aan het plaatsen. Omdat ik een rijbewijs heb, word ik ook vaak gevraagd om mijn collega’s op te halen en weer weg te brengen. Drie maanden geleden had ik absoluut geen vooruitzichten. Nu werk ik hier acht dagdelen per week,  heb ik mijn eigenwaarde terug en tot mijn grote opluchting ook weer vooruitzichten. Ik wil iets bereiken. En met een klein stukje hulp van hier denk ik dat het me daadwerkelijk gaat lukken om op de arbeidsmarkt terug te keren.”

Informatie
Wil jij net als Thomas in het Bijlmerpark je handen uit je mouwen steken? Ga dan even langs bij de Bouwloods aan de Flierbosdreef 101. Je kunt ook bellen met vestigingsleider Ron Brune (06 10015520) of jobcoach Jeroen Korver (06 53648754).

Herstructurering
Stadsdeel Zuidoost heeft Ballast Nedam de opdracht gegund als hoofdaannemer voor  de herstructurering van het Bijlmerpark. In het contract is vastgelegd dat Ballast Nedam in het kader van social return on public investment  ook werkzaamheden creëert waarbij mensen ervaring kunnen opdoen en de kans krijgen om door te stromen. De Bouwloods heeft een overeenkomst met Ballast Nedam en ontvangt opdrachten op het gebied van aankleding en onderhoud van het park.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support