Activiteiten kunnen mogelijk door de corona maatregelen tijdelijk zijn aangepast.
Neem contact op met de organisatie om er zeker van te zijn dat de activiteit plaatsvindt.

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Relaxen op zaterdag

Cordaan

Amsterdam, zaterdag 8 mei 2010

Bij het dagactiviteitencentrum van Cordaan aan de Wingerdweg in Amsterdam Noord verloopt de zaterdag altijd net even anders dan de overige dagen van de week. De zaterdag staat in het teken van relaxen en tijd voor jezelf. Voor de lunch worden de tafels sfeervol gedekt en zijn er versbelegde broodjes, smoothies en fruitsalades. In de Sterrenzaal kunnen bezoekers terecht voor een stoel- of voetmassage en de vergaderruimte wordt omgetoverd tot een schoonheidssalon voor een was- en knipbeurt of een make-upadvies.

De vrijwilligers vormen het fundament van het centrum. Zonder hen geen activiteiten. Shieda is één van de bezoekers die op zaterdag als vrijwilligster achter de bar staat. “Ik vind het heel fijn om ook op zaterdag iets te doen te hebben. Je bent hier lekker onder de mensen, de medewerkers staan altijd voor me klaar en ik voel me nooit alleen. De zaterdag is voor mij ook een relaxdag, want als mijn bardienst erop zit, tref je me meestal nog wel aan in de Sterrenzaal. En, thuis heb ik geen tuin, maar hier wel. Als het maar even kan, zitten we met z’n allen buiten op het terras.”

Voor Irma is de zaterdag haar vrije dag. “Ik maak drie ochtenden in de week als vrijwilligster bij kunstwerkplaats Blitz allerlei leuke producten zoals stropdastassen en ik kook hier eens per week. Op zaterdag kom ik vaak samen met een vriendin als bezoeker voor een lekker kopje koffie met een stuk appeltaart en om een beetje te tuttelen.  Ik ben blij dat ik hier in het weekend terecht kan anders moet ik mezelf er iedere keer toe dwingen naar buiten te gaan. Nu gaat dat vanzelf, omdat dit een leuke plek is waar ik me veilig voel en waar ik samen met andere mensen mijn tijd gezellig doorbreng.”

Welkom
Het dagactiviteitencentrum heet iedereen met een indicatie CIZ zeven dagen per week van harte welkom, zowel bezoekers als vrijwilligers. In het prachtig verbouwde voormalige Rosaklooster aan de Wingerdweg 4 is er werk achter de receptie en de bar, in de keuken, bij de Schakelaar, de DAC-krant en kunstwerkplaats Blitz. Dagelijks serveren vrijwilligers om 12.00 uur een lunch en op de dinsdag, donderdag en vrijdag een avondmaaltijd.

Informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met één van de medewerkers dagbesteding, (020) 494 96 16.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support