Activiteiten kunnen mogelijk door de corona maatregelen tijdelijk zijn aangepast.
Neem contact op met de organisatie om er zeker van te zijn dat de activiteit plaatsvindt.

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Jongerenactiviteiten bij DAC Linnaeushof

HVO-Querido

Amsterdam, dinsdag 8 juni 2010

HVO-Querido organiseert in samenwerking met Dynamo dagactiviteiten die aansluiten bij de belevingswereld en interesses van jongeren tot 35 jaar. In plaats van koffiedrinken en een kaartje leggen kunnen ze sporten, koken en eten, computeren en musiceren.

“Onze dagactiviteitencentra zijn altijd voor iedereen toegankelijk”,  vertelt Daphne Vincent, activiteitenbegeleider bij HVO-Querido. “Maar de jongeren wilden wel eens  wat anders. Meer sport, meer samen eten, gewoon een beetje meer actie. Die mogelijkheden waren er niet. Daarom zijn we eind 2008 met hulp van De Omslag een project gestart speciaal voor jongeren met een psychische beperking. Op maandag- en donderdagavond kunnen ze kickboksen in de sporthal van een school hier in Watergraafsmeer, soms samen met andere jongeren uit de buurt. De woensdagmiddag staat in het teken van zaalvoetbal en op woensdagavond kunnen ze in buurthuis Oosterpark terecht voor diverse activiteiten zoals koken en eten en computer- of gitaarles. Het doet de jongeren zichtbaar goed.”

Dat kan één van de deelnemers beamen. “Ik maak gebruik van beschermd wonen bij HVO-Querido en ik ga bijna iedere avond eten bij DAC Linnaeushof. Daar speel ik ook wel eens een potje tafelvoetbal of pingpong, maar verder was er niet echt veel voor jongeren. Sinds vorig jaar zijn er speciale jongerenactiviteiten gekomen waar ik aan meedoe. Dat vind ik allemaal erg leuk. Ik ben de hele week actief bezig. Sporten is goed voor m’n conditie en lichamelijk vermoeiend. Daardoor kan ik m’n hoofd lekker leegmaken zodat ik ’s avonds goed kan slapen. Ik ben echt blij met deze nieuwe activiteiten die meer bij ons jongeren aansluiten. Ze zorgen er ook voor dat ik beter in mijn dagritme kom.”

Meer informatie:
Wil jij ook deelnemen aan de speciale jongerenactiviteiten bij DAC Linnaeushof, neem dan contact op met
C: Daphne Vincent,
T: (020) 6654321
E: daphne.vincent@hvoquerido.nl Lucas.van.dongen@hvoquerido.nl Lodik@dynamo-amsterdam.nl.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support