Activiteiten kunnen mogelijk door de corona maatregelen tijdelijk zijn aangepast.
Neem contact op met de organisatie om er zeker van te zijn dat de activiteit plaatsvindt.

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Voor een veelzijdige activeringsplek

De Lokatie

Amsterdam, vrijdag 8 oktober 2010

Kringloopbedrijf De Lokatie is een sociale firma waar mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt de meest uiteenlopende werkzaamheden kunnen verrichten. Jobcoaches staan klaar om de medewerkers door motiverende begeleiding te ondersteunen bij het laden, lossen, sorteren, repareren, prijzen, etaleren en verkopen van tweedehands goederen.

Shirley is één van de 95 medewerkers bij De Lokatie. “Ik was ruim 3 jaar werkloos toen mijn klantmanager bij DWI mij attendeerde op dit bedrijf. Sinds november 2009 werk ik hier nu 16 uur per week met veel plezier. Ik ben begonnen bij de speelgoedafdeling waar ik spulletjes uitzocht en prijsde. Nu zit ik veel op de kledingafdeling en mag ook al zo af en toe achter de kassa. Daar krijg ik een aparte training voor. Ik vind het heel afwisselend werk. Ik heb leuke collega’s en je leert omgaan met klanten. Op dit moment zit ik hier goed.”

De Lokatie heeft twee winkels en een groot magazijn waar meer dan 1000 artikelen per dag geselecteerd, gerepareerd, schoongemaakt en geprijsd moeten worden. Op jaarbasis komt dit neer op 550.000 kilo hergebruik van producten en materialen. Ruim 200.000 klanten bezoeken jaarlijks de winkels. “Wij kunnen dan ook diverse mogelijkheden bieden om werkervaring op te doen op verschillende niveaus”, vertelt Lydia, jobcoach bij De Lokatie. “Met kringloopbezigheden als middel laten we medewerkers algemene werkervaring opdoen zoals op tijd komen, werken in teamverband en het leggen van sociale contacten. Daarnaast krijgen ze hier alle ruimte om door te stromen en verantwoordelijkheden en werkzaamheden uit te breiden. Kijk maar naar Shirley die inmiddels kassatraining krijgt en daardoor grote kans maakt op betaald werk in de detailhandel. Of iemand die hier start als bijrijder in één van onze transportploegen voor het ophalen en afleveren van goederen. Die heeft bij ons de mogelijkheid om door te groeien tot chauffeur en te solliciteren op de reguliere arbeidsmarkt. Belangrijkste is dat iedereen bij De Lokatie mag doen wat ze leuk vinden. In hun eigen tempo, van een dagdeel tot 32 uur per week, met de mogelijkheden die ze hebben.”

Meer informatie:
C Menno Hoekstra
T (020) 463 11 15
E info@delokatie.org
W www.delokatie.org

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support