Activiteiten kunnen mogelijk door de corona maatregelen tijdelijk zijn aangepast.
Neem contact op met de organisatie om er zeker van te zijn dat de activiteit plaatsvindt.

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Werkleerschool Amsterdam breidt uit

Werkleerschool

Amsterdam, maandag 8 november 2010

De Werkleerschool Amsterdam is dit najaar naast de opleiding assistent in de horeca en detailhandel MBO niveau 1 ook een opleiding gastheerschap op MBO niveau 2 gestart. Deze vakopleidingen zijn in samenwerking met het ROC van Amsterdam opgezet en speciaal bedoeld voor mensen met een beperking die op zoek zijn naar kleinschalig onderwijs met extra begeleiding en aangepaste modules.

In juli behaalden maar liefst 18 van de 24 leerlingen hun diploma assistent in de horeca en detailhandel. Zij behoorden tot de eerste groep afgestudeerden van de Werkleerschool. Onder hen was Enrico die nu als gastheer twee dagen in de week een vrijwilligerscontract heeft bij de Protestantse Diaconie. “Ik werkte als vrijwilliger bij eetwinkel De Buren en hoorde over de Werkleerschool. Dat leek me dé kans om iets bij te leren en een diploma te halen. Dus ben ik vorig jaar oktober begonnen. Ik vond het een brede en informatieve opleiding. Wat ik op school leerde, kon ik meteen de volgende dag op m’n stageplek bij de Diaconie in praktijk brengen. Ik vond het erg leerzaam om in een  groep deel te nemen. De docent, Gijs, bracht zijn enthousiasme goed over en samen met Joop, de projectleider, heeft hij de opleiding goed georganiseerd. Ik ben dankbaar dat ik deze kans heb gekregen.”

Leerzaam
De opleiding was niet alleen leerzaam voor Enrico. Ook docent Gijs had naar zijn zeggen ‘een topjaar’. “Ik heb veel geleerd, mensen zien groeien, zien samenwerken, ja zelfs bevriend zien worden. Afgelopen jaar heeft mij veel energie gegeven. Het is altijd leuk om te zien dat mensen plezier hebben in wat ze doen, dat ze zichzelf ontwikkelen en zelfvertrouwen gaan uitstralen, maar ook dat ze vol overgave deelnemen aan het groepsproces. Vandaag heb ik voor het eerst een nieuwe groep waarmee ik ter introductie een kennismakingsspel doe. Ik verheug me alweer op het komende seizoen.”
“Een seizoen “, vertelt projectleider Joop, “waarin we dit najaar dus van start zijn gegaan met de nieuwe opleiding gastheerschap op MBO niveau 2 en waarin we later dit jaar nog andere specialisaties hopen te starten op niveau 2 zoals kok en facilitair medewerker. Leerlingen van de opleiding assistent in de horeca en detailhandel MBO niveau 1 kunnen daar na behalen van een diploma mooi naar doorstromen. Voor sommigen biedt dat een kans op een betaalde baan op de reguliere arbeidsmarkt.”

Informatie
Bij de Werkleerschool Amsterdam krijg je één dag per week les, zowel theoretisch als praktisch. Je bereidt bijvoorbeeld samen met je medestudenten gerechten, leert oefenen met borden, maar gaat ook op z’n tijd op excursie naar een brouwerij of horecabedrijf. Je leert omgaan met klanten, kennis van waren, sociale hygiëne, maar ook omgaan met beperkingen en omgaan met klachten of agressie. Daarnaast werk je gemiddeld 4 dagdelen bij een bedrijf waarbij de Werkleer school in voorkomende gevallen contacten kan leggen. De opleiding op niveau 1 start twee keer per jaar.

Heb jij ook je blik op de toekomst gericht en ben je toe aan een gevarieerde opleiding in de horeca? Kijk dan eens op www.werkleerschoolamsterdam.nl. Je bent bij ons meer dan welkom!

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support