De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

ontmoetingscentrum voor ouderen met dementie

Amsterdam, maandag 6 juni 2022

Mis je thuis wat gezelligheid om je heen of kun je wel wat begeleiding gebruiken bij het structureren van de dag? 55-plussers met (beginnende) dementie kunnen terecht bij Dagcentrum Kraaipan. Ontmoet andere mensen en doe mee aan ontspannende activiteiten.

vergeet-me-niet

Dagcentrum Kraaipan is gevestigd in een prachtig oud schoolgebouw in de Transvaalbuurt. Samen praten, herinneringen ophalen, bewegen, zingen, uitstapjes maken, een spelletje doen én samen eten. Eén van de dagprogramma`s heet "Vergeet-me-niet", voor Nederlandssprekende ouderen met beginnende dementie. “Veel dementerende ouderen hebben het gevoel dat er niemand is die aan ze denkt. Ze voelen zich eenzaam en vergeten,” vertelt een activiteitenbegeleider van Vergeet-me-niet. “Daarom hebben we deze naam gekozen.”

Mantelzorgers geven aan dat de deelnemers zich actiever voelen en opgewekter zijn na een dag activiteiten in Kraaipan. Een ander voordeel is dat de mantelzorger verlicht wordt in de zorgtaken en de deelnemer daarom langer thuis kan blijven wonen.

trefpunt van culturen

Dagcentrum Kraaipan zorgt ervoor dat ouderen langer zelfstandig kunnen wonen. Een indicatie is niet nodig. Ouderen kunnen gewoon langskomen en ook hun familie is van harte welkom. Bovendien speelt het zich allemaal af in de eigen buurt, met mensen die men goed kent. Een ontmoetingsplek voor Turken, Nederlanders, Marokkanen en Surinamers, een trefpunt van culturen.

Zorggroep Amsterdam Oost (ZGAO)

ZGAO is een kleine zorgorganisatie. Ze helpen zoveel en zo lang mogelijk het leven te leiden dat je wenst. Hier kun terecht voor zorg en behandeling, kortdurend verblijf, wonen en welzijn.

Ben of ken jij iemand die hier wel baat bij zou hebben? Kijk dan bij dit project voor meer informatie en contactpersoon.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support