De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

WIjzigingen eigen bijdrage Wmo

Amsterdam, zondag 15 januari 2017

Ontvang je zorg of ondersteuning van de gemeente, dan betaal je soms een deel van de kosten zelf. Dit is de eigen bijdrage Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). Met ingang van januari zijn er wat dingen veranderd rondom die eigen bijdrage. 

Zo betaal je voor bepaalde ondersteuning en voor dagbesteding geen eigen bijdrage meer. Wat ook verandert is dat eenpersoonshuishoudens en meerpersoonshuishoudens dezelfde eigen bijdrage betalen voor zorg en ondersteuning. Naar aanleiding daarvan heeft de gemeente Amsterdam de eigen bijdrage voor iedereen met een laag inkomen vastgesteld op maximaal €13,00 per 4 weken.  

Als je (al) een eigen bijdrage betaalt, dan ontvang je deze maand een brief van de gemeente waarin uitgelegd wordt wat er zoal verandert. Ook kun je op de eerste factuur van het CAK zien wat de veranderingen voor jou concreet betekenen. De eigen bijdrage gaat of omlaag, of blijft gelijk.

Als je vragen hebt over de eigen bijdrage, dan kun je op werkdagen contact opnemen met het CAK via 0800-1925 (gratis). Heb je vragen over zorg of ondersteuning, bel dan met de Wmo Helpdesk: 0800 0643 (maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur, gratis).

Lees meer.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support