De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Van Amsterdamse bodem

Amsterdam, woensdag 8 maart 2017

Groente verbouwen op het dak, eten uit de buurtmoestuin, kippen houden in een kantoorgebied of aardbeien kweken in leegstaande gebouwen. Ook in Amsterdam komt stadslandbouw sterk opzetten. De gemeente Amsterdam stimuleert en ondersteunt bewoners en ondernemers die met stadslandbouw aan de slag willen gaan.

Maar waar moet je beginnen als je een idee voor stadslandbouw hebt? Op de avond van 28 februari werd Van Amsterdamse Bodem gelanceerd, hét platform voor stadslandbouw en voedsel in Amsterdam. Hier kun je terecht met alle voedselvragen, zie je welke initiatieven er bij jou in de buurt zijn en waar je lokale producten kunt kopen.

Van Amsterdamse Bodem biedt een overzicht van de initiatieven die er rond stadslandbouw en voedsel zijn. Zo kunt u in contact komen met buurtgenoten en samen een moestuin onderhouden om groente, fruit, kruiden of eetbare bloemen te verbouwen en hier samen van te koken en eten.

Het online platform is een samenwerking van de gemeente Amsterdam met een aantal partijen in de stad die met voedsel bezig zijn: Food Cabinet, Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions (AMS), Hogeschool van Amsterdam, Pakhuis de Zwijger, ANMEC, De Gezonde Stad en Eetbaar Amsterdam.


Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support