De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Onderzoek: hardlopen met reuma

Amsterdam, maandag 17 april 2017

‘Ik heb reuma en wil graag hardlopen.’ Gelukkig zijn er steeds meer aanwijzingen en bewijzen dat het kan. Heb je interesse om met deze populaire sport te beginnen? Kom dan naar de kick-off op donderdagavond 20 april.

Uit vragen aan het Reumafonds blijkt dat veel mensen met reuma interesse hebben in hardlopen, maar dat zij tegelijkertijd veel vragen hebben over de manier waarop zij dit op een veilige en verantwoorde manier kunnen doen. Hierdoor nemen veel mensen met reuma nog niet deel aan deze populaire sport. Dat is jammer want hardlopen helpt om fit en gezond te worden en blijven.  

In samenwerking met Reade, Reumafonds, VUmc, AMC en de Atletiekunie zal een programma worden gemaakt via Start-to-Run. Om goed in te kunnen spelen op de wensen en ondersteuningsbehoeften van mensen met reuma op het gebied van hardlopen is een vragenlijst gemaakt. Hiermee kan een inschatting gemaakt worden waar en hoeveel groepen er gewenst is.    

Je kunt meedoen aan het onderzoek via deze link. Donderdagavond 20 april is de Kick off bij Reade aan de Dr. Jan van Breemenstraat 2, Amsterdam. Verder komt er snel een website en is er al een geactiveerde facebookgroep: deze heet ook hardlopen met reuma. Word lid en blijf op de hoogte!

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support