De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Bouwen aan sterkere ervaring in Zuid

Amsterdam, maandag 10 april 2017

Het aantal nieuwe initiatieven voor werken met ervaringsdeskundigheid in stadsdeel Zuid neemt sterk toe. Hoe werken deze initiatieven? Wat werkt en wat leren we ervan? Geef je nu op voor de masterclass op 18 april!

In deze masterclass is speciale aandacht voor wat stadsdeel Zuid doet voor het versterken van de inzet van ervaringsdeskundigheid.

Ervaringsdeskundigheid is een hot item. Dat blijkt ook uit een aantal nieuwe initiatieven. Voorbeelden zijn Team ED en de Kwikzilver van GGZ inGeest. Sinds vorig jaar is Team ED (Team ErvaringsDeskundigheid) actief met een EDplaats in de Rijnstraat. GGZ inGeest is het project Kwikzilver gestart, een proeftuin voor herstelondersteunend en wijkgericht werken.

Er wordt informatie uit het onderzoek van Pauline Sedney gebruikt. In gesprek met Marijn van Ballegooijen, lid van het dagelijks bestuur van stadsdeel Zuid, wordt in de masterclass onderzocht wat stadsdeel Zuid met deze informatie kan doen voor beleid, bewoner, vrijwilliger, mantelzorger en cliënt. Vanuit de trainingen op de Vrijwilligersacademie is al ervaring en kennis opgedaan, die nu onder leiding van Astrid Philips, ervaringsdeskundige en werkzaam bij de Hogeschool van Amsterdam, onderzocht zal worden.

Voor wie en waar?

Voor iedereen die na wil denken over een veranderende maatschappij en wat dat betekent voor de zorg voor elkaar, je eigen rol daarin of de rol van je organisatie. De entree is gratis, maar geef je wel even op via deze link!

Locatie:
Huis van de Wijk Buitenveldert
A.J. Ernststraat 112
1082 LP Amsterdam-Buitenveldert

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support