De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Betere dienstverlening in overleg

Amsterdam, dinsdag 7 februari 2017

Op 16 januari gingen ongeveer dertig Amsterdammers met een licht verstandelijke beperking (LVB) in gesprek met medewerkers van de gemeente Amsterdam. De bijeenkomst had twee doelen: direct contact mogelijk maken en deelnemers de mogelijk geven om inspraak te hebben op gemeentelijke beleidsplannen.

De bijeenkomst werd georganiseerd door Cliëntenbelang Amsterdam in samenwerking met de gemeente. Het was de eerste keer dat op deze schaal ontmoeting tussen beleidsadviseurs en Amsterdammers met een LVB plaatsvond. 

Een belangrijke vraag was: wat hebben Amsterdammers met een licht verstandelijke beperking nodig van de gemeente als het gaat om dienstverlening? 

Tijdens de bijeenkomst zijn verschillende onderwerpen aan bod gekomen. Duidelijk is geworden dat de Amsterdammers met een LVB graag betrokken worden bij het vormgeven van het beleid. En dat er veel vragen en wensen zijn. Zo blijkt onder andere dat veel informatie de doelgroep niet bereikt omdat de betreffende informatie niet of moeilijk te vinden is op de website. Ook vindt men brieven van de gemeente vaak moeilijk te begrijpen. In contact aan de telefoon of balie voelt niet iedereen zich begrepen door medewerkers van de gemeente of valt op dat deze weinig geduld of tijd hebben om goede uitleg te geven.

Een specifieke groep, namelijk ouders met een LVB, gaf aan dat betere ondersteuning wenselijk is. Zo zou er hulp en training komen tijdens de zwangerschap en zou het aantal plaatsen waar je ondersteuning kan krijgen of tijdelijk kan wonen met je kind uitgebreid mogen worden. De aanwezige moeders met LVB wilde zelf ook graag wat doen: “Zet mij maar in als maatje, dat zou mij ook goed geholpen hebben.” 

De komende periode gaat de gemeente aan de slag met alle opbrengsten van de bijeenkomst. Wordt dus vervolgd.

Lees meer.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support