De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Start project groepsdetachering

Amsterdam, woensdag 26 november 2008

Op initiatief van enkele Amsterdamse organisaties voor maatschappelijke opvang en in samenwerking met Stichting De Omslag is 3 november een groepsdetacheringsproject van start gegaan bij verzamelgebouw Corvershof van de Protestantse Diaconie. Cliënten van De Regenboog Groep, het Leger des Heils en HVO-Querido kunnen daar het komende jaar onder begeleiding werkervaring opdoen.

De Protestantse Diaconie heeft zes arbeidsplaatsen van 24 uur per week ter beschikking. De werkzaamheden bestaan uit het ondersteunen van de twee huismeesters bij beheer, schoonmaak, horeca en tuinonderhoud. De vrijwilligers krijgen begeleiding van een medewerker van De Regenboog Groep en ontvangen een onkostenvergoeding, een lunch en werkkleding. Het project is bedoeld voor mensen die dak- of thuisloos zijn, verslaafd zijn of psychiatrische problemen hebben. “Dit blijkt in Amsterdam geen makkelijke doelgroep om werkplekken voor te vinden binnen reguliere organisaties”, zegt Karin Hanekroot die namens Stichting De Omslag de betrokken partijen bij elkaar heeft gebracht, het contract heeft opgesteld en een training voor de huismeesters heeft verzorgd. “Wij zijn daarom heel blij met de start van deze groepsdetachering bij Corvershof. Goed voorbeeld doet goed volgen, hopen we. Als dit project slaagt, gaan we volgend jaar verder praten met meer bedrijven en organisaties om zo nog meer werkervaringsplaatsen te creëren voor de doelgroep.”

Informatie

De groepsdetachering wordt uitgevoerd in het kader van Hi5, een leerwerkproject voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Hi5 wordt gefinancierd door Dienst Werk en Inkomen van de gemeente Amsterdam. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Brigit Nieuwburg, (020) 531 76 00, 06-14980108, bnieuwburg@deregenboog.org. Kijk voor meer informatie ook eens op www.hi5amsterdam.nl.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support