De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Popworkshops in het Ei-complex

Amsterdam, dinsdag 15 juli 2008

Popworkshops in het Ei-complex door de Electric Space Cowboys


Op 3 september starten in het Ei-complex te Amsterdam popworkshops voor deelnemers met een psychiatrische achtergrond. We geven weer 10 popworkshops op woensdagmiddagen tussen 14.30 en 16.30 uur die toewerken naar een slotoptreden in november. Er is plaats voor maximaal 12 personen.

Electric Space Cowboys
Deze workshops worden gegeven door twee leden van de uit Amsterdam afkomstige rockband The Electric Space Cowboys; Ian Rijksen: slagwerk en zang, en Theo Wijdeven: basgitaar en zang. Het derde lid van de Cowboys, geestelijk vader van de “RockTherapy”, psychiater en gitarist Jules Tielens,  zegt over deze workshops: “Er wordt niet gepsychiatriseerd, maar, indien nodig, wel rekening gehouden met een handicap. Het is een gewone opleiding; die inzet vraagt van de cursisten”.
Ian en Theo zijn beide op het conservatorium afgestudeerd en ruim ervaren in het geven van muzieklessen en workshops. Afgelopen voorjaar heeft een eerste succesvolle serie workshops plaatsgevonden in het Ei-complex.

EI-complex
Het Ei-complex, eigendom van Ypsilon-ouders Maarten Egmond en Hannie Boumans, is een ruimte die uitermate geschikt is voor deze workshops: een audio-visuele broedplaats met vele voorzieningen en een intieme sfeer, waarin alle facetten die te maken hebben met beeld en muziek, voor mensen met en zonder psychiatrische handicap een plek hebben of krijgen..

Wat zijn popworkshops?
Het leren van muziek maken, samenspelen met anderen, leren luisteren naar jezelf, wat een ander doet en hoe het samen klinkt. Kortom: sámen muziek maken.
Het instrumentarium waar we mee werken is dat wat een popgroep hanteert; drumstel, basgitaar, elektrische gitaren, toetsen, percussie-instrumenten, microfoons, versterkers en speakerboxen. Alles is aanwezig maar eigen instrumenten zijn van harte welkom (er moet immers thuis geoefend worden).
De liedjes die gespeeld gaan worden, kunnen door de deelnemers zelf aangeleverd worden en zolang deze niet te moeilijk zijn, zijn daar geen beperkingen.
Bij inschrijving voor de workshop, vermeldt de deelnemer welk instrument hij of zij al bespeelt en hoe lang ongeveer. Heeft men geen ervaring, dan is dat geen enkel probleem; de “absolute beginners” spelen uiteindelijk net zo veel liedjes als de wat gevorderden, zij het op een ander niveau.

Inschrijven of meer weten ?
U kunt meedoen door bijgaand inschrijfformulier in te vullen en op te sturen naar onderstaand adres.
Meer informatie over de Electric Space Cowboys of het Ei-complex vindt u op:
www.electricspacecowboys.nl en www.ei-complex.nl

Plaats: Ei-complex,
H.J.E. Wenckebachweg 115, 1096 AL Amsterdam
Telefoon: 06- 55537630
Kosten: € 160 over te maken op rekeningnummer 5351103 t.n.v. Egmond Studio’s

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support