De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Papierpriksters in het zonnetje

Amsterdam, woensdag 2 april 2008

Aandacht voor het project van het Leger des Heils
Door: Ellen Wognum

Maandag 7 april zet Harm-Jan van Schaik, portefeuillehouder van onder andere Openbare Ruimte, de vrouwen van het Papier-Prik-Project in het zonnetje. Elke maandag prikken zij het zwerfvuil uit het W.H. Vliegenbos.


Project
Het initiatief kwam van het Leger des Heils. Zij wilden voor de vrouwen in De Rosaburgh een Papier-Prik-Project starten. Daarom zochten zij contact met Stichting De Omslag. Deze stichting benaderde Harm-Jan van Schaik en hij was meteen enthousiast: “Het stadsdeel ondersteunt dit soort initiatieven maar al te graag en zorgt voor de prikkers, vuilniszakken en hesjes. Bovendien investeren we de komende jaren flink in het W.H. Vliegenbos en vind ik het heel fijn dat de vrouwen van De Rosaburgh hierbij een handje helpen.”


De Rosaburgh (Leger des Heils) De Rosaburgh bestaat uit twee afdelingen. Een sociaal pension waar dak- en thuisloze vrouwen worden opgevangen en een afdeling crisisopvang voor moeders met kinderen. De Rosaburgh biedt een veilige en stabiele woonomgeving.

Activiteiten

Actieve dagbesteding is een belangrijk onderdeel om deze kwetsbare vrouwen een zetje in de goede richting te geven. De vrouwen ontvangen hier een kleine vergoeding voor in de vorm van een pakje shag of een strippenkaart. Zij vinden het werk zeer plezierig en nuttig. Waar ze in het verleden “overlast” bezorgden, kunnen ze nu iets terugdoen voor de maatschappij. Het geeft voldoening en zelfvertrouwen, en legt een basis voor deelname aan de maatschappij.


Stichting De Omslag

Stichting De Omslag is een ideële project- en netwerkorganisatie. Zij zorgen door activiteiten en werk dat mensen met een beperking weer aan de maatschappij meedoen.

 

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support