De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Nog drie wedstrijddagen te gaan

Amsterdam, donderdag 5 juni 2008

Halverwege zijn ze, de straatvoetbalteams van de Dutch Homeless Cup. Deze landelijke voetbalcompetitie voor dak- en thuislozen is een initiatief van Stichting Meer dan Voetbal, de KNVB en het Leger des Heils.

Binnen dit project wordt voetbal ingezet als middel voor maatschappelijke re-integratie. In combinatie met een intensief re-integratietraject, maken de deelnemers op zowel fysiek, mentaal als sociaal vlak grote stappen.

 

Gaststeden

Dit jaar doen ruim 200 deelnemers in vijftien teams mee. De eerste competitieronde was op 15 maart in hartje Den Bosch, waar oud-international John de Wolf en voormalig scheidsrechter Frans Derks de ‘aftrap’ gaven. John de Wolf: "Ik weet hoe het is om ergens voor te strijden. Deze mensen hebben een doel dat verder gaat dan voetbal, ze strijden voor hun toekomst." Inmiddels zijn er drie van de zes wedstrijddagen gespeeld. Na Den Bosch, Den Haag en Zwolle komen Utrecht, Rotterdam en Amsterdam als gaststeden nog aan de beurt. Het belooft op 6 september een zinderende finale te worden op de Dam in Amsterdam. De winnaar van de Dutch Homeless Cup zal Nederland vertegenwoordigen op de Homeless World Cup in Melbourne. Dennis Stuger, één van de spelers bij het team van Amsterdam Centrum: “We staan op dit moment zevende, maar we trainen hard, dus misschien komt het nog wel goed en kunnen we toch naar Australië. Aan de organisatie zal het niet liggen: we hebben ervaren trainers en mooie shirts en trainingspakken gekregen. Ik heb er in ieder geval veel plezier in en mijn conditie en spel zijn zeker verbeterd.”

Kijk voor meer informatie op www.dutchhomelesscup.nl.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support