De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Nationale Homeless Voetbalcompetitie

Amsterdam, dinsdag 5 februari 2008

NATIONAAL KAMPIOENSCHAP VOETBAL VOOR DAK- EN THUISLOZEN

Het Nederlands Kampioenschap straatvoetbal voor dak- en thuislozen staat weer voor de deur. Maar liefst 15 teams gaan dit jaar in zes speelrondes in verschillende steden in Nederland strijden om het kampioenschap. De winnaar van de landelijke competitie mag in december 2008 naar de HomelessWorldCup in Australië.

Vanaf 7 februari gaat het Amsterdamse team iedere maandag en donderdag van 16.00 – 17.00 uur trainen in sporthal de Pijp. Al onze voetballers zullen dan fit zijn voor de zes wedstrijddagen op 15 maart in Den Bosch, 19 april in Den Haag, 17 mei in Utrecht, 5 juli in Zwolle, 2 augustus in Rotterdam en 6 september in Amsterdam. Vervoer, schoenen, kleding en voetballen worden voor zowel de trainingen als de wedstrijddagen geregeld. Het Leger des Heils, coördinator van de voetbalteams, is nog op zoek naar Amsterdammers zonder dak of thuis die samen sporten als een uitdaging zien. Geert Remigius: “Door samen deel te nemen aan deze competitie bouw je regelmaat en sociale contacten op en leer je omgaan met regels en verplichtingen. Naast het voetbal zijn deelnemers verplicht om een re-integratietraject te volgen. In samenwerking met Randstad Rentree bieden wij de deelnemers daarbij hulp richting dagbesteding of werk. Want voetballen heeft wat ons betreft zeker twee doelen!”

Meer dan voetbal

De landelijke organisatie van het Nederlands Kampioenschap is sinds 2008 in handen van de Stichting Meer dan Voetbal, een initiatief van de KNVB, de Eredivisie en de Jupiler league. Projectleider Arne de Groote: “Stichting Meer dan Voetbal helpt voetbalclubs, welzijnsorganisaties en overheden om de kracht van voetbal in te zetten voor een samenleving waarin niemand buitenspel staat. Wij hopen met de Dutch Homeless Club een bijdrage te leveren aan het re-integratieproces van de deelnemers.”

Meer informatie

Wil je meedoen of heb je vragen, neem dan contact op met Rik Kamping van Stichting De Omslag, (020) 486 01 49, rik@deomslag.nl. Je kunt ook eens een kijkje nemen op www.deomslag.nl of www.meerdanvoetbal.nl.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support