De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Loenatix The Shop

Amsterdam, donderdag 6 maart 2008

EEN UNIEKE WINKEL VOOR BIJZONDER DRUKWERK

Op vrijdag 29 februari opende Majoor Breederoo via een speciaal filmpje Loenatix The Shop aan de J.P. Heijestraat in Amsterdam. In deze bijzondere winkel gaan deelnemers van Grafische Werkplaats Fijnhout tegen een betaalbare prijs zelfgemaakte en bedrukte artikelen verkopen.

Er waren ruim 150 gasten aanwezig tijdens de feestelijke opening die werd omlijst met livemuziek van de band Drikusman. Martijn Rood, projectleider bij Fijnhout: “De opening was een waar feest. Dat kwam vooral omdat al onze deelnemers hartstikke trots zijn op Loenatix. Zonder enige steun of subsidie zijn vele medewerkers vanaf augustus vorig jaar druk bezig geweest met de verbouwing van het pand. Samen hebben we alles zelf gesloopt, gestript, gestuct en geschilderd. Van een lelijk uitzendbureautje is het nu werkelijk een prachtige winkel geworden.”

Loenatix is een initiatief van drukkerij Fijnhout, een grafisch leerwerkproject voor langdurig werklozen met een psychiatrische achtergrond. In teamverband leren de deelnemers bij Fijnhout, dat onderdeel is van Stichting Roads, diverse drukwerkopdrachten uit te voeren, zoals vormgeving, zeefdrukken, boekbinden en afwerken. Rood: “Alleen in opdracht werken werd een beetje saai. Daarom kwamen we op het idee om ter afwisseling ook zelf te gaan ontwerpen, bedrukken, naaien en verkopen. In de drukkerij worden de ontwerpen gemaakt en de stoffen bedrukt. In het naaiatelier bij Loenatix maken we er de meest uiteenlopende producten van, zoals shirts, tassen en sjaals.”

Informatie

Loenatix The Shop aan de J.P. Heijestraat 129 is van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 geopend. Grafische Werkplaats Fijnhout is nog op zoek naar ontwerpers en medewerkers voor het naaiatelier. Dus ben je creatief of handig en wil je weer aan de slag, neem dan eens contact op met Martijn Rood of Frank Martens, (020) 683 32 78 of kijk op www.loenatix.nl.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support