De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Een bewust broodje bij `De Buren`

Amsterdam, woensdag 27 februari 2008

Na enkele maanden proefdraaien werd eetwinkel ‘De Buren’ op 14 februari tijdens lunchtijd officieel geopend door Wil Codrington, wethouder zorg en welzijn van stadsdeel centrum. Lunchroom `De Buren` is een werkervaringsproject van stichting De Waterheuvel waar klanten terecht kunnen voor een lekker broodje, zelfgebakken taarten en quiches, koffie, sapjes, bier of een catering op locatie.

Bij ‘De Buren’ kunnen mensen met psychiatrische klachten onder professionele begeleiding commerciële horeca-ervaring opdoen. De wethouder noemde het initiatief een mooi voorbeeld van samenwerking in de buurt. “Deze lunchroom is een prima aanvulling in de buurt. Het is een plek waar iedereen even naar binnen kan komen en waar alles met liefde wordt bereid. Nodig hier eens raadsleden uit en laat ze zien hoe ze uitvoering kunnen geven aan de WMO.” Na een felicitatie voor alle medewerkers aan het project verklaarde de wethouder met een hap uit een turbostokbrood lunchroom ‘De Buren’ voor geopend.

Het aanbod van de lunchroom bestaat uit ambachtelijke producten met een ideologische achtergrond zoals bier van De Prael, brood van Iambe en koffie van Buna Bet. In een later stadium gaat lunchroom ‘De Buren’ in samenwerking met bierbrouwerij De Prael en het ROC het concept van de werk/leerschool ontwikkelen, waar op locatie opleidingen en cursussen in het horecavak worden verzorgd.

Informatie

Lunchroom ‘De Buren’ is op werkdagen geopend van 11.00 tot 15.00 uur. Iedereen is dan van harte welkom aan de Sarphatistraat 45, (020) 320 85 52, www.eetwinkeldeburen.nl.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support