De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

De nieuwe taste-waaier is uit!

Amsterdam, donderdag 10 april 2008

In een oud veilinghuis aan de Oudezijds Voorburgwal, de nieuwe locatie van bierbrouwerij De Prael, overhandigde Walter Kamp, beleidsadviseur bij de Dienst Zorg en Samenleven van de gemeente Amsterdam, op 8 april de eerste TASTE-waaier 2008/2009 aan Bertus Schouten, ‘ambassadeur’ van het Amsterdams Patiënten Consumenten Platform. In de nieuwe waaier staan van 15 Amsterdamse organisaties op het gebied van maatschappelijke participatie maar liefst 40 projecten en activiteiten beschreven voor mensen met psychiatrische en psychosociale klachten.

Walter Kamp sprak namens wethouder Marijke Vos die wegens een blessure niet aanwezig kon zijn. Volgens Kamp is er nergens in Nederland zo’n uitgebreid aanbod aan dagactiviteiten als in Amsterdam. “Deze nieuwe waaier geeft een prachtig overzicht van de vele keuzemogelijkheden voor mensen uit de doelgroep en laat vooral ook het aanbod van de kleinere organisaties zien. Ik juich het toe dat zij hun krachten op die manier bundelen en vind het een uitdaging deze verscheidenheid en kwaliteit van aanbod te behouden. De gemeente ondersteunt dit initiatief van harte en wil met name voor de kleinere organisaties opnieuw kijken hoe het aanbod ook in de toekomst gefinancierd kan worden.”

De TASTE-waaier is als het ware een menukaart met daarin het maatschappelijke aanbod van een groot aantal producten en diensten voor en door mensen met psychiatrische en psychosociale klachten. Van administratieve hulp tot maatjescontact en van cursus tot vrijwilligerswerk. De waaier is ingedeeld in de categorieën leven, ontmoeten, leren en werken. TASTE is een initiatief van PART020 (www.part020.nl), het platform maatschappelijke participatie, waarin Marit Postma van de Amsterdamse Vriendendiensten, Corine van de Burgt van Stichting De Omslag, Hans Wijnands van De Regenboog Groep en Gerda van der Meer van Stichting De Waterheuvel de stuurgroep vormen. Stichting De Omslag is projectleider en PART020 wordt gefinancierd door de Dienst Zorg en Samenleven van de gemeente Amsterdam. Informatie Voor meer informatie en een exemplaar van de waaier kun je contact opnemen met Yvonne Greefhorst, projectleider TASTE020 bij Stichting De Omslag, (020) 486 01 49, info@taste020.nl. Zie ook www.taste020.nl.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support