De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

De Dageraad

Amsterdam, maandag 11 februari 2008

RESTAURANT DE DAGERAAD

Na een korte warmloopperiode voor ontbijt en lunch eind vorig jaar ging in januari 2008 aan de IJburglaan De Dageraad, een laagdrempelig restaurant voor alle IJburgers, ook open voor diner. Dit bijzondere werkervaringsproject voor mensen zonder werk is opgericht naar ideeën van Stichting Nieuwe Werkvormen Amsterdam en woningbouwcorporatie De Alliantie. Restaurant De Dageraad biedt mensen met psychosociale problemen die geen betaalde baan hebben de mogelijkheid weer te leren werken, zodat zij door kunnen stromen naar een betaalde baan.



Joost Wiegmans is projectleider van De Dageraad. “Nog voordat woningbouwvereniging De Dageraad opging in De Alliantie hadden we al samen bedacht dat het restaurant de sfeer van De Dageraad moest uitademen. Het interieur is daarom geïnspireerd op de Amsterdamse School en aan de muur hangen afbeeldingen van de woningbouw uit de jaren ’20 en ‘30. In het restaurant is een kinderspeelhoek ingericht en de boekenuitwisseling van Het Blauwe Huis heeft hier een vaste stek gekregen. Buurtbewoners kunnen in een apart zaaltje bijeenkomsten en vergaderingen beleggen. In en rond het restaurant kunnen mensen allerlei activiteiten organiseren op het gebied van kunst, cultuur en muziek. Het moet echt een vaste ontmoetingsplek worden voor iedereen die hier woont, werkt of recreëert.”



Informatie

Op 10 maart 2008 om 18.00 uur wordt restaurant De Dageraad in het bijzijn van de initiatiefnemers officieel geopend. Wiegmans: “De opening wordt heel feestelijk en krijgt de nodige media-aandacht. Maar sinds januari is iedereen al van harte welkom in ons restaurant!”

De Dageraad is van woensdag tot en met vrijdag vanaf 08.30 uur en in het weekend vanaf 11.30 uur geopend voor ontbijt, koffie, lunch, borrel en diner. Bel voor meer informatie over werken bij De Dageraad en voor reservering 06 40803040, restaurantdedageraad@live.nl.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support